Het regenwoud van Suriname incl. Galibi, 15 dgn

Op 25th juni, 2013, gepost in: Rondreis Suriname door

Maak kennis met de natuur en cultuur van deze bijzondere bestemming. Naast een verblijf in het gezellige Paramaribo, bezoekt u het ongerepte regenwoud in het binnenland van Suriname, brengt u een bezoek aan de schildpaddenstranden van Galibi en maakt u een fietstour door het Commewijne plantagedistrict.

Suriname
15-daagse rondreis
Boekingscode SU002

Dag 1 Amsterdam – Paramaribo Na aankomst op de internationale luchthaven volgt de transfer per hotelbus naar uw accommodatie in Paramaribo. In het hotel ligt er bij de receptie een welkomstbrief met informatie voor u klaar.
Dag 2 Paramaribo ’s Ochtends maakt u onder begeleiding van een gids een mooie wandeling langs de bloemenkraampjes, het Onafhankelijkheidsplein en de omliggende historische gebouwen, de houten binnenstad, de winkelstraten en een kunstgalerij. Paramaribo heeft een mooi koloniaal centrum; de historische binnenstad staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoed. Paramaribo is een multiculturele stad met veel verschillende bevolkingsgroepen die er elk hun eigen cultuur, religie, muziek, keuken en leefwijze op na houden; een interessante smeltkroes van culturen. In de omgeving van uw hotel zijn diverse gezellige terrassen en restaurantjes te vinden waar het ’s avonds gezellig toeven is (O).
Dag 3 / 5 Paramaribo – Galibi - Per (mini)bus reist u naar het oosten van Suriname. Onderweg wordt er een korte stop gemaakt in Stolkertsijver voor een kleine lunch. In Albina stapt u over in een korjaal, een lokale gemotoriseerde kano, om de eindbestemming van vandaag te bereiken, Galibi. Het Galibi reservaat ligt in de monding van de Marowijne rivier. Van half februari tot eind augustus komen de reuzenzeeschildpadden hun eieren leggen op de stranden van het Galibi reservaat; ’s avonds of ’s nachts brengt u een bezoek aan deze stranden. Op circa 30 minuten varen van Galibi ligt het dorp Christiaankondre, waar zich ook de accommodatie bevindt. U logeert aan het strand aan de rand van het dorp. Tijdens een rondwandeling door het dorp maakt u kennis met de Caribische indianencultuur (O,L,D).
Dag 6 Paramaribo – Commewijne – Paramaribo Vandaag een typisch Hollands uitje: een fietstocht naar het Commewijne district. Tijdens deze fietstocht langs de landelijke wegen, oude sluizen, Fort Nieuw-Amsterdam en plantages krijgt u een beeld van het eens zo bloeiende en dynamische plantagedistrict. Enkele cacao- en koffiebomen, de oude plantage huizen en de ruïnes van de suikerfabriek in Mariënburg zijn hier allemaal stille getuigen van. U brengt een bezoek aan het Fort Nieuw-Amsterdam en de prachtig gerestaureerde plantage Frederiksdorp. Plantage Frederiksdorp ligt aan de rechteroever van de Commewijne rivier. Per hutbootjes steekt u met de fiets de Suriname en de Commewijne rivier over (O,L).
Dag 7 Paramaribo – Brownsberg ‘s Ochtends rijdt u in ongeveer 3,5 uur naar Brownsberg, over een bauxietweg. Het Mazaroni plateau, gelegen op500 meter hoogte, biedt een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein/Brokopondo stuwmeer. Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers. Alle acht apensoorten van Suriname, verschillende soorten vlinders, vogels en exotische planten zijn hier te vinden. Gedurende de rest van de dag worden een of meerdere wandelingen naar de watervallen gemaakt (O,L,D).
Dag 8 Brownsberg – Danpaati Indien u wenst kunt u optioneel een vroege ochtendwandeling door het bos maken en bij mooi weer genieten van de prachtige zonsopgang. Na het ontbijt reist u naar het zuiden, naar Atjoni. In Atjoni wordt overgestapt in een korjaal voor het fascinerende 2 tot 3-uur durende traject over de Boven-Suriname Rivier naar de Danpaati River Lodge. De boottocht voert langs verschillende boslandcreoolse dorpen en stroomversnellingen, een ervaring op zich! Danpaati is schitterend gelegen op een eilandje in de Suriname Rivier, midden in de tropische jungle. De lokale boslandcreoolse bevolking uit de omliggende dorpen is nauw betrokken bij de activiteiten van het toeristenoord Danpaati (O,L,D).
Dag 9 Danpaati Vandaag staan een dorpswandeling en een wandeling door het indrukwekkende tropische regenwoud op het programma. U maakt kennis met het dagelijkse leven en de cultuur van de boslandcreolen. Tijdens de wandeling door het tropische regenwoud krijgt u uitleg over medicinale planten en bomen en het leven van de lokale bevolking. De middag is ter vrije besteding, Wilt u kanoën rond het eiland, zwemmen, vissen of luieren in een hangmat? De keuze is aan u! Ook kunt u ter plaatse facultatieve excursies boeken. ’s Avonds is er een cultureel optreden door een plaatselijke dansgroep. Het restaurant en de bar van Danpaati, ingericht in Afrikaanse stijl, vormen het centrale deel van het complex en ‘s avonds kan men hier terecht voor een drankje (O,L,D).
Dag 10 Danpaati – Paramaribo De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch vliegt u in circa 45 minuten teug naar naar Paramaribo. Bij goed weer heeft u een indrukwekkend uitzicht over de Suriname Rivier, het regenwoud en het Brokopondo stuwmeer (O,L).
Dag 11 Paramaribo – Overbridge ‘s Morgens reist u in ca. 2 uur per (mini)bus naar het Overbridge Riverbeach Resort. Bij dit aangelegde rivierstrand aan de Suriname Rivier kunt u gedurende een paar dagen heerlijk ontspannen. In het Overbridge Riverbeach Resort kunt u onder andere zwemmen, kanoën en volleyballen. Surinamers houden van lekker eten; uiteraard is er ook een goed lokaal restaurant aanwezig waar u terecht kunt voor een heerlijke maaltijd (O,L,D).
Dag 12 Overbridge – Jodensavanne – Overbridge Vandaag staat een boottocht naar de verderop gelegen Joden Savanne op het programma. De naam Joden Savanne verwijst naar de eerste Portugees-Joodse immigranten die in de 17e eeuw naar Suriname kwamen en er bloeiende nederzettingen bouwden. Hier staat de ruïne van de oudste synagoge van het hele Amerikaanse continent. Tevens vindt u hier de oudste Joodste begraafplaats en een bron waarvan al in de 16e eeuw werd beweerd dat het een geneeskrachtige werking heeft (in sommige gevallen zal deze excursie op dag 13 worden uitgevoerd) (O,L,D).
Dag 13 Overbridge – Paramaribo Na de lunch terugkeer naar Paramaribo (O,L).
Dag 14 Paramaribo Dag ter vrije besteding (O).
Dag 15 Paramaribo – Amsterdam Transfer naar de luchthaven van Paramaribo (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan