Hotspots van Suriname incl. Nickerie, 10 dgn

Op 25th juni, 2013, gepost in: Rondreis Suriname door

Maak kennis met de natuur en cultuur van deze bijzondere bestemming. Naast een verblijf in het gezellige Paramaribo, bezoekt u het ongerepte regenwoud in het binnenland van Suriname, brengt u een bezoek aan de natuurrijke omgeving van Nickerie en maakt u een fietstour door het Commewijne plantagedistrict.

Suriname
10-daagse rondreis
Boekingscode SU001

Dag 1/ 2 Amsterdam – Paramaribo Na aankomst op de internationale luchthaven volgt de transfer per hotelbus naar uw accommodatie in Paramaribo. In het hotel ligt er bij de receptie een welkomstbrief met informatie voor u klaar.
Dag 2 Paramaribo ’s Ochtends maakt u onder begeleiding van een gids een mooie wandeling langs de bloemenkraampjes, het Onafhankelijkheidsplein en de omliggende historische gebouwen, de houten binnenstad, de winkelstraten en een kunstgalerij. Paramaribo heeft een mooi koloniaal centrum; de historische binnenstad staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoed. Paramaribo is een multiculturele stad met veel verschillende bevolkingsgroepen die er elk hun eigen cultuur, religie, muziek, keuken en leefwijze op na houden; een interessante smeltkroes van culturen. In de omgeving van uw hotel zijn diverse gezellige terrassen en restaurantjes te vinden waar het ’s avonds gezellig toeven is (O).
Dag 3 Paramaribo – Nickerie - Per (mini) bus reist u naar het westen van Suriname. Via Groningen, Saramacca, het kokosdistrict Coronie en het rijst- en polderdistrict Nickerie, wordt Nickerie bereikt. U reist door een landelijke omgeving met uitgestrekte landerijen en kleine akkertjes. Onderweg worden stops gemaakt bij verschillende bezienswaardigheden (O,L).
Dag 4 Nickerie In de ochtend staat een boottocht door het moeras- en mangrovegebied Bigi Pan gepland. Bigi Pan staat bekend om de grote hoeveelheden vogels, die vanuit het koude noorden neerstrijken om te overwinteren en dit gebied als hun voedselbron gebruiken. In kleine korjalen vaart u via de Nickerie rivier het Bigi Pan gebied in. Langzaam vaart u tussen de mangrove en parwabomen door, genietend van de vele vogels en vissen. ‘s Middags rijdt u via het historische Wageningen terug naar Paramaribo (O,L).
Dag 5 Nickerie – Paramaribo Via het historische Wageningen reist u terug naar Paramaribo (O,L).
Dag 6 Paramaribo – District Commewijne Vandaag een typisch Hollands uitje: een fietstocht naar het Commewijne district. Tijdens deze fietstocht langs de landelijke wegen, oude sluizen, Fort Nieuw-Amsterdam en plantages krijgt u een beeld van het eens zo bloeiende en dynamische plantagedistrict. Enkele cacao- en koffiebomen, de oude plantage huizen en de ruïnes van de suikerfabriek in Mariënburg zijn hier allemaal stille getuigen van. U brengt een bezoek aan het Fort Nieuw-Amsterdam en de prachtig gerestaureerde plantage Frederiksdorp. Plantage Frederiksdorp ligt aan de rechteroever van de Commewijne rivier. Per hutbootjes steekt u met de fiets de Suriname en de Commewijne rivier over (O,L).
Dag 7 Paramaribo – Brownsberg ’s Ochtends rijdt u in ongeveer 3,5 uur naar Brownsberg, over een bauxietweg. Het Mazaroni plateau, gelegen op 500 meter hoogte, biedt een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein/Brokopondo stuwmeer. Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers. Alle acht apensoorten van Suriname, verschillende soorten vlinders, vogels en exotische planten zijn hier te vinden. Gedurende de rest van de dag worden een of meerdere wandelingen naar de watervallen gemaakt (O,L,D).
Dag 8 Brownsberg – Danpaati Indien u wenst kunt u optioneel een vroege ochtendwandeling door het bos maken en bij mooi weer genieten van de prachtige zonsopgang. Na het ontbijt reist u naar het zuiden, naar Atjoni. In Atjoni wordt overgestapt in een korjaal voor het fascinerende 3-uur durende traject over de Boven-Suriname Rivier naar de Danpaati River Lodge. De boottocht voert langs verschillende boslandcreoolse dorpen en stroomversnellingen, een ervaring op zich! Danpaati is schitterend gelegen op een eilandje in de Suriname Rivier, midden in de tropische jungle. De lokale boslandcreoolse bevolking uit de omliggende dorpen is nauw betrokken bij de activiteiten van het toeristenoord Danpaati (O,L,D).
Dag 9 Danpaati – Paramaribo Een vrije ochtend voor bijvoorbeeld een wandeling door het dorp om kennis te maken met het dagelijkse leven en de cultuur van de boslandcreolen. Na de lunch keert u per vliegtuig terug naar Paramaribo. De vlucht duurt ongeveer 45 minuten (O,L).
Dag 10 Paramaribo – Amsterdam De ochtend vrij. ’s Middags per hotelbus naar de luchthaven (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan