Combinatiereis Oman en Dubai, 14 dgn

Op 25th juni, 2013, gepost in: Rondreis Oman door

Gedurende deze fantastische combinatiereis maakt u kennis met de Emiraten, maar ook met Oman. U ziet moskeeën, musea en souqs waar de geur van specerijen u tegemoet komt. Ook ervaart u de ultieme woestijnervaring tijdens een excursie door de Wahiba Sands. Een veelzijdige reis voor de cultuur- en natuurminnaars.

Oman – Emiraten
14-daagse combireis
Boekingscode OM002

Dag 1 Amsterdam – Muscat Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel.
Dag 2 Muscat ‘s Avonds maakt u een stadsrondrit door Muscat. Vooral de Grand Mosque is prachtig verlicht. Tevens bezoekt u Embassy Road met schitterende Arabische villa’s, de haven van Oman en de Muttrah Souk. Het laatste hoogtepunt is het Paleis van de Sultan
(O / . / . ).
Dag 3 Muscat – Sawadi/ Barka U bezoekt de Grand Mosque, een hoogstaand staaltje van architectuur in Muscat. Daarna rijdt u naar de warmwaterbronnen van Rustaq en het Al Hazm Fort. In Nakhl staat het hoogste fort van Oman. Bij de oase Al Thowara gebruikt u een picknicklunch in de schaduw (O / L / . ).
Dag 4 Sawadi/ Barka Een dag om te genieten van zon, zee en strand bij het Sawadi Beach Resort
(O / . / . ).
Dag 5 Sawadi/ Barka – Nizwa Nizwa heeft een beroemd fort dat op een heuvel is gebouwd, boven het oude dorp met zijn kleurrijke koepels en levendige markt. Ook ziet u vandaag de plaats Bahla met het oudste fort van Oman, het kasteel in Jabrin en de bron van het Tanuf-mineraalwater
(O / L / . ).
Dag 6 Nizwa U gaat per 4-WD naar de Grand Canyon van Oman, die tussen de hoge bergen ligt. De Jabal Shams berg is de hoogste van het land; u heeft hier een adembenemend uitzicht over de kloof. Een dag in de ruige en onaangetaste natuur (O / . / . ).
Dag 7 Nizwa – Wahiba Sands Met een 4-WD maakt u een tocht om de Jabal Akhdar (Groene Berg) te zien. Onderweg gebruikt u een picknicklunch. Daarna gaat het bergafwaarts naar de duinen van Wahibi Sands, een spannende tocht. U overnacht in een bedoeïenenkamp (O / L / D).
Dag 8 Wahiba Sands – Sur U maakt nog een rit per 4-WD door het rulle zand. In scherp contrast daarmee staat de Wadi Bani Khalid met helderblauw water. ‘s Avonds maakt u een excursie naar de stranden van Ras al Jinz, waar ‘s nachts groene reuzenschildpadden hun eieren leggen (O / L / . ).
Dag 9 Sur – Muscat In het dorpje Qalhat bezoekt u de graftombe van Bibi Miriam en Wadi Tiwi. Op het witte strand van Finn is de picknicklunch, waarna u de Bimah Sinkhole bewondert, een zoutwatermeer met groenblauw water (O / L / . ).
Dag 10 Muscat Een dag ter vrije besteding (O / . / . ).
Dag 11 Muscat – Dubai U gaat de grens over naar Dubai. In de avond maakt u een dinnercruise met een traditionele ‘dhow’ over de Dubai Creek (O / . / D).
Dag 12 Dubai In het oude Dubai ziet u de wijk Bastakia met haar traditioneel gebouwde huisjes, met windtorens. In het nieuwe Dubai ziet u de fruit- en groentemarkt en goudsoeks (marktplaatsen), afgewisseld door supermoderne winkelcentra. Ook rijdt u langs de Jumeirah-moskee, met haar indrukwekkende architectuur (O / . / . ).
Dag 13 Dubai – Abu Dhabi U maakt een excursie naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Emiraten. U ziet hier onder meer de prachtige Grote Moskee en rijdt over de Corniche voor een magnifiek uitzicht over de stad (O / . / . ).
Dag 14 Abu Dhabi – Dubai – Amsterdam De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven
(O / . / . ).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Muscat en Dubai – Amsterdam
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan