De Combinatiereis Egypte en Jordanië, 14 dgn

Op 25th juni, 2013, gepost in: Rondreis Jordanië door

Ervaar Cairo en Amman, de Grote Piramiden, het roze Petra zijn de zeven wonderen van de wereld. Ontspan aan de oevers van de Rode Zee, die zich in Aqaba Jordanië, of Sharm el Sheikh Egypte.

Egypte – Jordanië
15-daagse combinatiereis
Boekingscode JE003

Dag 1 Amsterdam – Cairo U wordt ontvangen op de internationale luchthaven van Caïro en naar het hotel gebracht voor de overnachting.
Dag 2 Cairo – Gizeh Dit is een dag om terug te gaan in de tijd, we beginnen met een bezoek aan de meest beroemde van de Egyptische sfinxen, de Sfinx van Gizeh, gevolgd door de Grote Piramide van Khufu (Cheops). Voltooid rond 2600 voor Christus, deze piramide 146m (478ft) hoog en bestaat uit meer dan 2 miljoen kalkstenen blokken met een gewicht van meer dan 2 ton elk. Daarna vertrekken we naar het Egyptisch Museum. Het herbergt ‘s werelds grootste collectie Egyptische kunstschatten. Overnachting Cairo (O /  /  )
Dag 3 Cairo – Aswan (vlucht) Een vroege vlucht neemt ons mee naar Aswan waar we zullen worden overgedragen aan de Oberoi Shahrazad Nile Cruise schip, uw thuis voor de komende drie nachten. We bezoeken in Aswan onder andere de beroemde en monumentale Aswandam en de majestueuze Philae tempel op het eiland Agilka vervolgens varen we naar Kom Ombo – de tempel van Kom Ombo, gewijd aan de krokodilgod Sobek. Het ligt aan een bocht van de Nijl, waarin de oudheid de heilige krokodillen werden gekoesterd. We vervolgen onze weg naar Edfu.voor de overnachting (O /  /  )
Dag 4 Cairo – Nijlcruise Deze morgen zullen we een bezoek brengen aan de goed bewaard gebleven Griekse tempel van Horus. Deze tempel, gebouwd tijdens het bewind van zes generaties van Ptolemaeën, is niet alleen de best bewaard gebleven oude tempel in Egypte, maar ook de tweede grootste na Karnak. We keren terug naar het schip en varen naar Esna en gaan verder naar Luxor. (O /  /  )
Dag 5 Nijlcruise – We beginnen onze dag met een bezoek aan de Westoever van Luxor naar de Vallei van de Koningen, waar de graven werden uitgehouwen in de rotsen. De gaven zijn rijkelijk versierd en gevuld met schatten van de generaties van farao’s. Ons bezoek omvat ook koningin Hatshepsut’s tempel en de Kolossen van Memnon. (O /  /  )
Dag 6 Luxor – Sharm el Sheikh (vlucht) Na het ontbijt gaan we aan boord van het cruiseschip en bezoeken Karnak en Luxor tempels. Het is een stad met veel tempels gewijd aan de Theben triade van Amon, Mut en Khonsu, en is een bedevaartsoord al bijna 4.000 jaar. De Luxor Tempel werd aangesloten op de Karnak tempel door een laan van sfinxen. In tegenstelling tot Karnak, is Luxor vooral het werk van een farao – Amenhotep III. Na de rondleiding zullen we worden aangeleverd voor onze vlucht naar Sharm el Sheikh. Bij aankomst worden we opgewacht en worden we naar ons hotel gebracht voor de overnachting. (O /  /  )
Dag 7 Sharm el Sheikh - Sharm is wereldwijd bekend om zijn prachtige strand en biedt verschillende watersporten om te genieten. Laat in de avond, zullen we verder de Sinaï-woestijn inrijden om ons voor te bereiden op onze klim naar de historische en heilige plaats van St Catherine. Overnachting in het Sint-Catharina. (O /  /  )
Dag 8 St. Catherine – Aqaba (Jordanië) Deze dag begint met een klim, de bijbelse berg op. Het gevoel om te staan op de plek waar Mozes de Tien Geboden ontving. Na de afdaling, ontbijten we in een plaatselijk hotel en maken ons op voor een bezoek aan nog een andere historische plaats, klooster St. Catherine’s. Het klooster werd gebouwd in opdracht van keizer Justinianus. Daarna zullen we worden vervoerd naar Nuweiba voor de lunch en vervolgens gaan we naar de pier om de high-speed ferry naar Aqaba te nemen. U zult voldaan aankomen in de haven van Aqaba. Overnachtring in het hotel in Aqaba. (O /  /  )
Dag 9 Aqaba - Aqaba is de meest zuidelijke havenstad van Jordanië. Het is een plek om te varen en zeevruchten, bazaars en souq’s. Vandaag heeft u de dag vrij om tot rust te komen.of u kunt Awqaba verkennen. (O /  /  )
Dag 10 Aqaba- Petra We vertrekken voor de bestemming Petra. Onderweg stoppen we bij Wadi Rum, waar we zullen genieten van een spannende 4X4 rit en een bezoek aan de Wadi Um Eshreen, Al Khazali, Abu Aineh en Rum Mountain. We zullen het spoor van Lawrence of Arabia volgen. En daarna gaan we naar het noorden om de spectaculaire verloren stad Petra. Overnachting in Petra (O /  /  )
Dag 11 Petra - Petra is een van de mooiste locaties in het Midden-Oosten. Na het passeren van de hoofdingang, gaan te paard naar de ingang van de Siq (kloof). We zullen een gids ontmoeten, die de geschiedenis uit zal leggen van de sites, monumenten. En dwalen tussen de graven, tempels, water reservoirs, het Romeinse theater, oude straatgevels, de Koninklijke Graven, het massale Gerechtsgebouw, Romeinse Straat en triomfboog, die eindigt bij Qasr Al-Bint. (O /  /  )
Dag 12 Petra – Amman Na het ontbijt verlaten we Petra en gaan verder noordwaarts naar Amman met tussenstop om de Dode Zee te bezoeken, en het christelijke stadje Madaba. en bezoeken de prachtige mozaïeke kaart van het oude Midden-Oosten. Daarna gaan we naar de nabijgelegen Mount Nebo, waar we de kerk bezoeken op de top van de heuvel. Vervolgens gaan we naar Amman en checken in het hotel voor de overnachting. (O /  /  )
Dag 13 Amman - Amman, de hoofdstad van Jordanië. Onze sightseeing begint met een bezoek aan het Romeinse amfitheater, gevolgd door de Citadel, het Archeologisch Museum en de prachtige Koning Abdullah Moskee. We zullen tijd besteden aan de lokale souq en een bezoek het nieuw gebouwde exclusieve gebied van Abdoun. Daarna zullen we de enorme Romeinse site in Jerash zien, waar we de triomfboog, de hippodroom, de Tempel van Zeus, het Forum, de mijl lange straat van Zuilen, de Nymphaeum, de tempel van Artemis en het viaduct Kerk zien. (O /  /  )
Dag 14 Amman – Amsterdam Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor ons vertrek naar Amsterdam. (O /  /  )

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Cairo / Amman – Amsterdam
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten € 50,00 p.p.
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan