Fascinerend Oman, 8 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Oman door

Een reis naar Oman is zeker aan te raden! Vooral cultuurliefhebbers zullen tijdens deze mooie rondreis aan hun trekken komen, maar ook de woestijnlandschappen zijn van een fascinerende schoonheid. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis.

Oman
8-daagse reis
Boekingscode OM001

Dag 1 Amsterdam – Muscat Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Muscat. Deze stad wordt ingeklemd door de bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en adembenemende kliffen. Muscat wordt ook wel de ‘witte hoofdstad’ genoemd door de witte gebouwen en moskeeën. In de stad bevinden zich interessante musea.
Dag 2 Muscat Na het ontbijt wordt uw auto afgeleverd bij het hotel. U kunt de musea, zoals het Museum of Omani Heritage, National Museum en het Bait Al Zubai Museum. Breng vooral een bezoek aan de Grand Mosque, de Muttrah Souk en het paleis van de sultan. Dit laatste mag helaas niet van binnen worden bezichtigd, maar een glimp van de buitenkant spreekt al tot de verbeelding! En slentert u bijvoorbeeld heerlijk langs de boulevard Corniche, nabij de haven of door de verschillende soeks. (O)
Dag 3 Muscat – Sur [340 km] U rijdt langs de kust naar het plaatsje Sur. In Sur worden de traditionele ‘dhows’ gemaakt. Deze houten schepen werden eeuwenlang  gebruikt voor de handel met overzeese gebieden. U kunt hier een werkplaats bezoeken (O).
Dag 4 Sur – Nizwa U reist vandaag naar Nizwa, de oude hoofdstad van de Julanda-dynastie. Het beroemde fort van Nizwa heeft een enorme toren die in de 17e eeuw werd gebruikt om de route naar het binnenland te verdedigen. Het fort van Nizwa is een van de oudste en indrukwekkendste forten van het land. Stop onderweg bij de plaatsen Bahla en Jabrin. In Jabrin vindt u een prachtig kasteel uit de 17e eeuw (O).
Dag 5/ 6 Nizwa Nizwa, aan de voet van het Hadjargebergte is een van de oudste steden van Oman en was ooit een centrum voor handel, religie, onderwijs en kunst. Vandaag kunt u Nizwa en de omgeving bezichtigen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het reeds genoemde fort van Nizwa, de traditionele soek en Falaj Daris, een ondergronds waterkanaal. Dit waterkanaal vormt de levensbron van de stad en de waterbron voor de irrigatie van de plantages in de omgeving. De Falaj Daris staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut een bezoek waard (O).
Dag 6 Nizwa – Barka [ca. 175 km] U vertrekt richting Al Sawadi. U passeert de plaatsjes Dar al Riz en Amlah, met ronde bijenkorfgraven. Daarna rijdt u verder naar de warmwaterbronnen van Rustaq voordat u in Al Sawadi aankomt. Sawadi Beach  is een van Omans meest ongerepte stranden aan de Indische Oceaan. Hier kunt u bijkomen aan het parelwitte strand. Bij de nabij gelegen  eilanden kunt u goed snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is een sprookjeswereld van koralen en vissen (O).
Dag 7 Barka Een hele dag om te genieten van de faciliteiten rond en bij het Al Sawadi Beach Resort (O).
Dag 8 Barka – Muscat [ca. 65 km] U keert vandaag weer terug in Muscat. Onderweg rijdt u langs de oase Al Thowara en het plaatsje Nakhl, waar het hoogste fort van Oman trots overal bovenuit steekt. Op de luchthaven van Muscat levert u de auto weer in. Hier eindigt deze rondreis (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Muscat v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan