Dwars door Cuba met de huurauto, 15 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Cuba door

Een bijzonder boeiende manier van kennismaken met dit eigenzinnige eiland is met een huurauto. De route die wij voor u hebben uitgekozen bevat alle erkende hoogtepunten van het land. Deze autoreis is geschikt voor zowel de nieuwe bezoeker als de ervaren reiziger die nog eens dwars door Cuba wil toeren.

Cuba
15-daagse rondreis
Boekingscode CU003

Dag 1 Amsterdam – Havana Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in Havana gebracht..
Dag 2 / 3 Havana – ’s Morgens op de 2e dag haalt u de auto op. Daarna heeft u twee volle dagen om uitgebreid kennis te maken met Cuba’s bruisende hoofdstad. Interessant zijn het oude stadsdeel, het Hemingway Museum en het Lenin Park. Uitrusten kunt u aan het oostelijke strand. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan een Tropicana-show (O).
Dag 4 Havana – Vinales U maakt een uitstapje naar de provincie Pinar del Rio, een schitterend natuurgebied met de Viñalesvallei en tabaksplantages (O).
Dag 5 Vinales – Cienfuegos [450 km] Onderweg van de Viñalesvallei naar Cienfuegos kunt u via Guama rijden en aldaar het Montemar National Park en de krokodillenboerderij bezoeken. Te Cienfuegos, de eindbestemming van vandaag, bevinden zich de botanische tuinen, het Terry theater en het Palacio del Valle (O).
Dag 6 Cienfuegos – Trinidad Vanochtend heeft u nog tijd om Cienfuegos nader te leren kennen om vervolgens koers te zetten naar Trinidad. Indien u Santa Clara, waar zich het Che Guevara Museum bevindt, wilt bezoeken, is het een idee daar vandaag een omweg voor te maken. Santa Clara ligt op ca.70 kilometer van Cienfuegos; de afstand van Santa Clara naar Trinidad is ca.90 kilometer (O).
Dag 7 Trinidad – Sancti Spiritus [90 km] Trinidad heeft vele koloniale overblijfselen. De prachtige klassieke architectuur in het oude centrum verwijst naar de vroegere rijkdom van de ‘suikerbaronnen’ in het koloniale Cuba. Maar ook het omliggende Escambray-gebergte en Topes de Collantes zijn een bezoek zeker waard. Het strand van Ancon kan voor een aangenaam rustpunt zorgen. U hoeft vandaag geen lange afstand af te leggen en kunt dus volop genieten van de mogelijkheden in de regio (O).
Dag 8 Sancti Spiritus – Camaguey [184 km] Een fraaie rit dwars door het midden van het eiland in oostelijke richting. Camagüey is een belangrijk cultureel en architectonisch centrum met smalle steegjes, pleintjes en in Spaanse stijl opgetrokken huizen. Verken de oude koloniale stad. U kunt de oude kathedraal en diverse kunstnijverheidswerkplaatsen bezoeken (O).
Dag 9 Camaguey – Santiago de Cuba [328 km] Vandaag rijdt u helemaal naar het zuidoosten van Cuba, naar Santiago de Cuba. Dit was vroeger de belangrijkste aanvoerhaven voor slaven en het centrum van een bloeiende suiker-, tabaks- en koffieproductie (O).
Dag 10 / 11 Santiago de Cuba Er is veel te zien in deze bedrijvige stad: het Museum van de 26e juli, Granjita Siboney, het kasteel El Morro met het Piratenmuseum, Sierra Maestra en het Trova House, om slechts een greep te doen. ’s Avonds worden er vooral in Heredia Street vaak culturele voorstellingen gegeven. Vanuit Santiago kunt u ook het nationale park Baconao bezoeken (O).
Dag 12 Santiago de Cuba – Guardalavaca Dwars door de heuvels rijdt u vandaag naar de noordelijke kust, naar Guardalavaca. Hier zette Columbus voor het eerst voet aan Cubaanse wal. Guardalavaca is tegenwoordig een van de belangrijkste badplaatsen van het land (O,D).
Dag 13 Guardalavaca Vandaag levert u de auto in en kunt u genieten van een dag ’Playa’! Aan het einde van deze enerverende reis is het heerlijk toeven aan het parelwitte zandstrand van Guardalavaca aan de ongelooflijk heldere zee (O,L,D).
Dag 14 Guardalavaca – Holguin – Varadero Transfer naar de luchthaven van Holguin. U vliegt naar Havana. Na aankomst transfer naar het hotel in Varadero voor overnachting (O).
Dag 15 VaraderoHavana – Amsterdam In de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Havana voor de retourvlucht (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Havana v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan