Een combi: het oude Cuba en het strand, 11 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Cuba door

Bienvenido oftewel Welkom. Er staat u een rijk gevuld programma te wachten waarin de mysterieuze aantrekking van Havana tot leven wordt geroepen. Wij doen er nog een schepje bovenop: u ziet de stad vanuit een klassieke 50-er jaren auto waarin u wordt gereden door een privé-chauffeur. Daarna, op naar La Playa.

 

Cuba
11-daagse combi
Boekingscode CU002

Dag 1 Amsterdam – Havana Vlucht naar de hoofdstad van Cuba. Bij aankomst transfer naar het hotel in Havana..
Dag 2 Havana ’s Ochtends maakt u kennis met de lokale gids. De Oldtimer wordt voorgereden door een privé-chauffeur en u stapt, letterlijk en figuurlijk, terug in de tijd. De dag begint met een stadsrondrit door Havana. U ziet onder meer Nieuw-Havana, Plaza de la Revolucion, het eeuwenoude fort Castillo del Morro en El Christo vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. ‘La Habana Vieja’ werd door de UNESCO uitgeroepen tot bijzonder erfgoed. Tijdens de rit door de oude stad zal het u snel duidelijk worden waarom. De Prado, het Capitolio en de Plaza de Armas passeren de revue. Een ‘mojito’ (populair Cubaans drankje) en de lunch worden gebruikt in het restaurant Bodeguito del Medio, een van de favoriete plekken van wijlen Ernest Hemingway, de wereldberoemde Amerikaanse schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor literatuur. ’s Middags verkent u Havana verder en ziet alle bepalende kenmerken van de stad. Voordat de Classic Car u terugrijdt naar het hotel, nipt u nog even aan een ‘daiquiri’ in El Floridita (O / L).
Dag 3 Havana – Cojimar Per Classic Car naar hetHemingwayMuseum. De schrijver bracht geruime tijd in Cuba door. In zijn huis, even buiten Havana gelegen, ontving hij tal van markante beroemdheden. De gastheer en zijn prominente gasten lieten zich er het goede leven welgevallen. Het huis en de inrichting werden zoveel mogelijk intact gehouden. Zodoende krijgt u een goede indruk van de leefstijl van vergane jaren. Het huis mag niet worden betreden maar is van buitenaf goed te bezien, met zicht op het interieur door de ramen. De voetsporen van Hemingway worden verder gevolgd in het vissersplaatsje Cojimar waar de schrijver inspiratie opdeed voor zijn wereldberoemde boek ‘The Old Man and the Sea’. U luncht in het restaurant waar de schrijver vaak vertoefde (O / L).
Dag 4 Havana – Varadero – Rum en sigaren horen natuurlijk bij een verblijf in Cuba! Toepasselijk brengt de Classic Car u vandaag naar een sigarenfabriek (welke op zondag is gesloten) en een rum museum. Na de lunch in Oud-Havana transfer (in een modern voertuig!) transfer naar Varadero voor een verblijf van 6 nachten (O / L / D).
Dag 5/ 9 Varadero – U verblijft in een ‘All Inclusive’ hotel naar keuze aan het witte zandstrand van Cuba’s vermaarde badplaats (O / L / D).
Dag 10 Varadero – Havana Transfer naar de luchthaven van Havana. Vlucht retour naar Amsterdam.
Dag 11 Amsterdam Aankomst op de luchthaven van Schiphol.

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Havana v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan