Bijzonder Cuba in 8 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Cuba door

De hoogtepunten van La Isla Bonita komen zeker aan bod en tijdens de reis zult u alle wetenswaardigheden leren kennen die van Cuba een van de meest fascinerende bestemmingen in het Caribisch gebied maken. Daarnaast echter bevat het programma een aantal bijzondere onderdelen die afwijken van de doorsnee-Cuba reis.

 

Cuba
8-daagse reis
Boekingscode CU001

Dag 1 Amsterdam – Havana Bij aankomst wordt u naar het hotel in Havana gebracht
( . / . / D)..
Dag 2 Havana – Cojimar Vanochtend maakt u een stadsrit door het koloniale centrum van Havana, de stad die lijkt te worden bewoond door kunstenaars van naam. Vervolgens bezoekt u Casa Hemingway, de voor­malige domicilie van de schrijver Ernest Hemingway, wat nu een museum is. De gangen van Hemingway worden gevolgd in het vissersdorp Cojimar waar de schrijver zijn inspiratie opdeed voor o.a. ‘the Old Man and the Sea’. U luncht er in het restaurant waar de schrijver regelmatig was (O / L / D).
Dag 3 Havana – Vinales – Havana De Viñalesvallei ligt in een adembenemend landschap, de streek is bekend om de beste tabaksplanten en de wereldberoemde Cubaanse sigaren. U verkent er de regio (O / L / D).
Dag 4 Havana – Cienaga de Zapata – Cienfuegos Vandaag reist u via de provincie Matanzas naar de Hatiguanico rivier waar u op een boot stapt. Tijdens de boottocht geniet u van het leven langs de oever van het typische Cubaans landschap. De boot meert aan in Guama, waar u de lunch gebruikt. U vervolgt de reis met de bus naar Cienfuegos, waar u na aankomst een stadsrit maakt
(O / L / D).
Dag 5 Cienfuegos – Trinidad U vertrekt vandaag naar Trinidad, het koloniale dorp van Cuba. U bezoekt er het koloniale centrum. ‘s Middags luncht u in een typisch restaurant en heeft u de middag vrij (O / L / D).
Dag 6 Op zee met Catamaran Aan boord van een catamaran om een ‘seafari’ op de Caribische Zee te maken. Er is onderweg gelegenheid om te snorkelen bij de prachtige koraalriffen. Het kleine eiland Cayo Macho de Afuera heeft een prachtig strand waar u heerlijk kunt genieten
(O / L / D).
Dag 7 Topes de Collantes Deze dag verkent u de Topes de Collantes in het Escambray-gebergte. Dit is het deel van Cuba dat zeer weinig toeristen kennen. De natuur is zeer indrukwekkend (O / L / D).
Dag 8 Topes de Collantes – Santa Carla – Varadero – Havana – Amsterdam Vandaag vertrekt u naar Santa Clara, waar u een rondrit maakt en o.a. het Che Guevara Museum bezoekt. Een waardig einde van een mooie reis (O / L / . ).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Havana v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan