De hoogtepunten van Thailand, 15 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Thailand door

Wilt u graag een reis maken door Thailand en daarbij alle hoogtepunten zien? Dan is deze reis, ingevuld met middenklasse accommodatie een goede keuze. Deze reis volgt de hoogtepunten van Thailand. U ziet prachtige boeddhistische tempels en (oude) steden als Ayuttaya, Chiang Mai en natuurlijk Bangkok. Ook reist u naar twee plekken met een welbekende geschiedenis: de Gouden Driehoek op de grens met Myanmar, bekend van de vroegere opiumhandel en Kanchanaburi, bekend om de brug over de Kwai-rivier. Een einde op het heerlijke strand van Hua Hin is dan ook een welkome afwisseling om de mooie indrukken van de reis op u in te laten werken.

Thailand
15-daagse reis
Boekingscode TH002

Dag 1 Amsterdam – Bangkok Vandaag komt u aan in de wereldstad Bangkok. U wordt op het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht. U kunt zelf de eerste indrukken opdoen van het ‘Land van de Glimlach’.
Dag 2 Bangkok – Ayutthaya – Lopburi – Phitsanulok U reist naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, met de enorme bronzen beelden van de Wat Mongkol Borpith en enkele klassieke pagodes. In Saraburi bezoekt u de Phra Buddha Badh met een heilige voetafdruk van Boeddha. In Lopburi bekijkt u de ruïnes van de Wat Phra Sri Ratana Maha Dhat en de apentempel. U eindigt de dag in Phitsanulok voor de overnachting (O,L,D).
Dag 3 Phitsanulok – Sukhothai – Sri Satchanalai – Lampang - Het eerste hoogtepunt is het beroemdste boeddhabeeld van Thailand: de Phra Buddha Jinaraj. Vervolgens naar Sukhothai met de ruïnes van deze eerste hoofdstad van Thailand (1257 tot 1379). Na ongeveer60 kilometer bereikt u Sri Satchanalai met diverse indrukwekkende tempels en ruïnes (O,L,D).
Dag 4 Lampang – Chiang Rai Het eerste reisdoel van vandaag is de Boeddha van Smaragd in Ko Kah. Vervolgens reist u via Phayao, een landelijk plaatsje met een rijk verleden, naar Chiang Rai voor de lunch en vervolgens naar Chiang Saen aan de Mekong-rivier. Via een trap van 383 treden bezoekt u de tempel Wat Phra Dhat Jom Kitti. Hierna vaart u naar de Gouden Driehoek, op de grens tussen Thailand, Myanmar en Laos. Na een bezoek aan Mae Sai reist u naar door naar Chiang Rai voor het diner en de overnachting (O,L,D).
Dag 5 Chang RaiChaing Mai U begint met een bezoek aan Ban Lorcha, een ontwikkelingscentrum voor de lokale Akha bergstammen. Na de lunch bekijkt u het Handicraft Village (handwerkcentrum) waar (rijst)paraplu’s worden gemaakt en zijde wordt gesponnen en geweven. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch Thais kantoke-diner met klassieke dansen (O,L,D).
Dag 6 Chang Mai – Bangkok U bewondert de schitterende tempel Wat Doi Suthep net buiten Chiang Mai, op 1065 meter hoogte gelegen. Vervolgens bezoekt u een olifantenkamp waar u zich zult verbazen over de kracht van de olifanten en de manier waarop zij samenwerken. Ook een orchideeënkwekerij staat op het programma. Terug in Chiang Mai ziet u hoe het beroemde Thaise houtsnijwerk wordt vervaardigd. Aan het einde van de dag reist u per trein naar Bangkok. De trein is voorzien van airco en u heeft een eigen zit-/slaapplaats in de tweede klasse wagon (O,L,diner box).
Dag 7 Bangkok Vroeg in de ochtend arriveert u met de trein in Bangkok, de ‘Stad der Engelen’. U wordt naar uw hotel gebracht en de rest van de dag is vrij. Boekt u bijvoorbeeld de fietstour ‘Colours of Bangkok’ en ontdek de metropool per fiets. Een unieke belevenis! Zie hiervoor ons excursie-aanbod elders op onze website. Uiteraard kunt u ook tot rust komen in uw hotel.
Dag 8 Bangkok – River Kwai Vandaag reist u naar Kanchanaburi, waar u een bezoek brengt aan het Oorlogsmuseum, de Begraafplaats der Geallieerde Krijgsgevangenen en de beroemde brug over de Kwai-rivier. Tenslotte maakt u een rit aan boord van een trein over de oorspronkelijke Dodenspoorweg. Per longtail boot bereikt u uw hotel voor de lunch. Na de lunch bezoekt u een lokaal dorpje waar u facultatief een ritje op de rug van een olifant door de jungle kunt maken (O,L,D).
Dag 9 River Kwai – Bangkok In de ochtend brengt u een bezoek aan het Hell Fire Memorial. Na de lunch stapt u aan boord van de oorspronkelijke Dodenweg-trein. U maakt een rit van ongeveer een uur naar Nam Tok, het eindstation van de Birma spoorweg. Hierna keert u terug naar Bangkok (O,L).
Dag 10 Bangkok Vanmorgen maakt u een excursie naar het Grote Paleis, de voormalig residentie van het koninklijke hof en maakt u kennis met prachtige paleizen die voor verschillende doeleinden werden gebruikt: het Paleis der Audiënties, het Kroningspaleis, de Troonzaal en de prachtige tempel van de Boeddha van de Smaragd. De rest van de dag is ter vrije besteding (O).
Dag 11 Bangkok – Hua Hin In de ochtend wordt u van uw hotel opgehaald voor de ruim 2,5 uur durende rit naar de strandbestemming Hua Hin. In uw hotel, het Rest Detail Hotel, kunt u genieten van een zonovergoten strandvakantie (O).
Dag 12/ 13/ 14 Hua Hin Drie heerlijke dagen aan het strand van Hua Hin om de indrukken van de reis te verwerken (O).
Dag 15 Hua Hin – Bangkok – Amsterdam Volledig uitgerust wordt u opgehaald bij uw hotel en vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Bangkok waar deze reis ten einde komt (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten € 50,00 p.p.
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan