Door Java en Bali in 15 dgn

Op 24th juni, 2013, gepost in: Rondreis Indonesië door

Tijdens deze reis ziet u vrijwel alle hoogtepunten van Java, zoals het gigantische tempelcomplex Borobudur, de hindoeïstische tempel Prambanan, een treinreis van Bandung naar Yogyakarta langs lokale dorpjes en rijstvelden en de Ijen-vulkaan in Oost-Java. Daarbij overnacht u in karakteristieke accommodaties met onder meer een verblijf van twee nachten in het eco-resort Plataran Borobudur met een uniek uitzicht over de Borobudur. Aan het einde van de reis wordt u getrakteerd op een overheerlijk strandverblijf aan de zuidkust van Bali.

 

Java en Bali
15-daagse reis
Boekingscode ID001

Dag 1 Amsterdam – Jakarta Jakarta → Na aankomst in Jakarta volgt de transfer naar uw hotel.
Dag 2 Jakarta – Bandung – Na het ontbijt in uw hotel bezoekt u de oude haven van Jakarta, Sunda Kelapa, voordat u via Bogor naar Bandung rijdt. In Bogor bezoekt u de wereldberoemde botanische tuinen waar meer dan 10.000 soorten bomen en planten staan. Aangekomen in Bandung wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de middag is vrij (O).
Dag 3 Bandung - Vandaag heeft u de tijd om Bandung en omgeving te bezichtigen. U bezoekt onder andere de Tangkuban Perahu krater en de warmwaterbronnen van Ciater. Tevens bezoekt u de Angklung-muziekschool en leert u alles over deze bijzondere vorm van (bamboe-)muziek (O).
Dag 4 Bandung – Yogyakarta U stapt rond 7.00 uur op de trein voor een ruim 7 uur durende, prachtige rit naar Yogyakarta in een airco treinstel. De trein rijdt langs prachtige groene sawa’s waar boeren het land bewerken, trekt door de bergen en rijdt door tunnels. Na aankomst in Yogyakarta bezoekt u het grote hindoeïstische tempelcomplex uit de 9e eeuw: Prambanan. Dit complex bestaat uit vier tempels die elk zijn gewijd aan een andere god. Op de muren is het epos van Ramayana gegraveerd (O).
Dag 5 Yogyakarta ‘s Morgens na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Yogyakarta. U bezoekt onder meer het uit 1755 daterende paleis van de sultan (de Kraton) en het Sonobudoyo Museum, het nationale museum van Indonesië waar u de geschiedenis van het land leert kennen (gesloten op maandag). Om meer te leren over de ambachten waar Yogyakarta om bekend is, bezoekt u een zilversmid en een batikatelier, waar u het gehele proces volgt van het maken van een batikdoek (O).
Dag 6 Yogyakarta – Magelang Na het ontbijt bezoekt u het fameuze boeddhistische tempelcomplex uit de 8e eeuw, Borobudur, dat honderden boeddhabeelden herbergt. U bezoekt ook de kleinere nabijgelegen tempels Pawon en Mendut voordat u naar de stijlvolle accommodatie Plataran Borobudur gaat, niet ver van het gelijknamige tempelcomplex verwijderd (O).
Dag 7 Magelang Uw accommodatie is een eco-vriendelijk resort dat is gebouwd op de heuvels van Tanjungan Village in Centraal-Java, niet ver van het fameuze Borobudur tempelcomplex. Vanuit het resort heeft u een onovertroffen uitzicht over de Borobudur en de Merapi-vulkaan. Er is zelfs een speciaal uitkijkplatform aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van een afternoon-tea of diner bij zonsondergang. Het resort regelt graag diverse activiteiten tegen betaling zoals fietsexcursies of een wandeling naar het dorp. Een heerlijk verblijf gegarandeerd (O)!
Dag 8 Magelang – Blitar Vandaag rijdt u via de plaatsjes Solo, Kudus City en Kediri naar Blitar. Kudus staat bekend om de kretek-sigaretten. In de fabrieken in en rond de stad worden de sigaretten met de hand gerold. Dagelijks zijn hier ruim 50.000 mensen mee bezig (O).
Dag 9 Blitar – Malang Na het ontbijt gaat u naar Malang. In de 18e eeuw was dit een Nederlandse nederzetting en dit ziet u nog terug aan de kerk Kathedral Old Church. U verblijft in het Tugu Park Malang met een prachtige koloniale sfeer en traditionele aspecten (O).
Dag 10 Malang – Ijen De rit via de noordkust duurt circa 9 uur, maar de rit wordt beloond als u bij uw resort arriveert, gelegen aan de rand van het regenwoud en de uitlopers van de Ijen vulkaan. Op weg naar Ijen kunt u een excursie maken naar de Bromo vulkaan (niet inbegrepen). Neemt u contact met ons op voor meer informatie (O).
Dag 11 Ijen Een vroege start vandaag, want om 05.00 uur wordt u gewekt. Na het ontbijt reist u naar de Ijen vulkaan. Een werkelijk adembenemend uitzicht heeft u als u naar 2883 meter hoogte wandelt en daar het kratermeer ziet en de zwavellucht opsnuift. Op de weg terug naar beneden ziet u vele mijnwerkers zwoegen met zware bamboemanden gevuld met erts. In de namiddag kunt u bijkomen van deze actieve excursie bij het resort (O).
Dag 12 Ijen – Bali Vandaag rijdt u in ongeveer twee uur naar de haven Ketapang voor de oversteek met de veerboot naar Bali, een tocht van circa een uur. Na aankomst wordt u naar het hotel Puri Santrian gebracht voor een welverdiende strandvakantie. U kunt ook een ander hotel kiezen, we bieden een zeer uitgebreid aanbod (O).
Dag 13 / 14 Bali Twee vrije dagen om te genieten van zon, zee en strand (O)!
Dag 15 Denpasar – Amsterdam U wordt vandaag naar het vliegveld gebracht of u verlengt uw verblijf op Bali (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten € 50,00 p.p.
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan