De traditionele sights van Java en Bali, 20 dgn

Op 23rd juni, 2013, gepost in: Rondreis Indonesië door

Deze reis is een klassieke hoogtepuntenreis van Java en Bali met een scherpe prijs-/kwaliteitverhouding. De reis is zeer populair onder onze klanten en daarom ook al lang in ons aanbod. U bezoekt authentieke dorpjes en welvarende steden, evenals vulkanen, rijstvelden, uitgestrekte theeplantages en prachtige oude tempels. Desgewenst kan de reis aangevuld worden met extra nachten tussendoor of als verlenging en kunt u extra extra excursies bijboeken. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

 

Indonesië
20-daagse reis
Boekingscode ID002

Dag 1 Amsterdam – Jakarta Op de luchthaven van Jakarta wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van ons kantoor in Indonesië die u naar uw hotel brengt.
Dag 2 Jakarta – U maakt een stadsrondrit van een halve dag en bezoekt onder meer de historische wijk Batavia met de oude haven Sunda Kelapa en enkele bewaard gebleven V.O.C.-panden. In de haven liggen nog vele oude schoeners, volgeladen met handelswaar uit de gehele regio. Ook het Nationaal Museum (gesloten op maandag) en Monas, het nationale monument, staan op het programma (O).
Dag 3 Jakarta – Bogor – Bandung - De eerste stop vandaag is bij het openluchtpark Taman Mini Indonesia Indah, waar replica’s van traditionele huizen uit alle delen van het land zijn te zien. Vervolgens bereikt u Bogor, waar u de wereldberoemde botanische tuin bezoekt met meer dan 10.000 tropische planten en bomen. Er staat zelfs een boom die Prins Bernhard ooit geplant heeft. U vervolgt de weg via de1439 meter hoge Puncak, waar u uitzicht heeft op vele enorme, diepgroene theeplantages. Laat in de middag bereikt u Bandung (O).
Dag 4 Bandung – Vanmorgen gaat u de omgeving van Bandung verkennen. Allereerst ziet u de nog werkende vulkaan Tangkuban Perahu. Hier ziet u een van de rokende kraters van dichtbij. In het dorp Padasuka bent u getuige van een Angklung-uitvoering, waarbij er wordt gespeeld op traditionele bamboe instrumenten. In Lembang bezoekt u een lokale fruitmarkt, met vruchten die u wellicht nog nooit heeft gezien of geproefd. De middag is ter vrije besteding in Bandung, dat bekend staat als de modestad van het land. U vindt hier vele gezellige winkelstraten (O).
Dag 5 Bandung – Baturaden – U gaat vandaag op weg naar Centraal-Java. U stopt bij het authentieke dorpje Naga en bij Tasikmalaya, bekend om de rotan. Op het laatste traject naar Baturaden passeert u vele rubberplantages (O).
Dag 6 Baturaden In de ochtend maakt u een prachtige wandeling naar nabij gelegen kampongs (dorpen) en kunt u genieten van de weelderige sawa’s (rijstvelden). Eenmaal in het bos loopt u langs een schitterende waterval en heeft u nog de mogelijkheid om in een warmwaterbron aan de voet van de heuvel Slamet te duiken (O).
Dag 7 Baturaden – Wonosobo Vandaag staat een rit van circa 4 uur naar Wonosobo op het programma. In de verte ziet u de meest symmetrische vulkaan van het land, Sundoro, alsmede de vulkaan Sumbing. Er valt onderweg voldoende te genieten van weidse panorama’s. Geeft het aan bij uw gids als u een fotostop wilt maken (O)!
Dag 8 Wonosobo – Yogjakarta In de ochtend maakt u een fraaie bergrit naar het indrukwekkende Diengplateau, dat zich op 2093 meter boven zeeniveau bevindt. Hier ziet u enkele van de oudste tempels van Java, die prachtig liggen tussen open velden en plantages. U ziet het wonderlijke meer Telaga Warna (gekleurd meer) met turkooise kleurschakeringen van het omhoog bubbelende zwavel. Indrukwekkend is ook de vulkanische Sikidang-krater, compleet met mini-geisers en borrelende modderpoelen. In de middag arriveert u bij uw hotel in Yogjakarta (O).
Dag 9 Yogjakarta Vandaag bezoekt u het fameuze boeddhistische tempelcomplex Borobudur uit de 8e eeuw, dat honderden boeddhabeelden herbergt. Volgens een lokaal bijgeloof ontvangt degene die door de gaten van een bepaalde stoepa de voeten van de boeddha kan aanraken, het eeuwige geluk. U bezoekt ook de nabijgelegen tempels Pawon en Mendut alvorens u naar de stad zelf rijdt (O).
Dag 10 Yogjakarta Yogjakarta bestaat met name uit laagbouw, waardoor er een intieme sfeer heerst. U gaat deze ochtend naar het paleis van de Sultan (de Kraton) en in een batikwerkplaats ziet u hoe de batik wordt gemaakt, waar deze stad zo beroemd om is. Ook een zilversmid staat op het programma. In de middag is het tijd voor de Prambanan, een groot hindoeïstisch tempelcomplex uit de 9e eeuw. Dit complex bestaat uit vier tempels die elk aan een andere god zijn gewijd. Op de muren is het epos van Ramayana gegraveerd (O).
Dag 11 Yogjakarta – Malang Vertrek richting Malang, een fantastisch maar wel lang traject (circa 11 uur inclusief stops) door het Lawu-gebergte. Onderweg bezoekt u in Solo het paleis van Mangkunegaran, waar nog vele historische kunstschatten zijn te bezichtigen. In de avond arriveert u in Malang. In de 18e eeuw was dit een Nederlandse nederzetting en dit ziet u nog terug (O).
Dag 12 Malang – Bromo Vandaag maakt u een korte stadstour door het koloniale Malang. Probeer tijd vrij te maken om wat te drinken bij Toko Oen, ooit de enige plek waar Nederlandse kolonisten terecht konden voor Hollands brood en muziek ‘van thuis’. Vervolgens rijdt u door een afwisselend landschap naar het plaatsje Tosari aan de voet van de Bromo-vulkaan. Vanavond vroeg naar bed, want de volgende ochtend moet u zeer vroeg uit de veren (O).
Dag 13 Bromo – Kalibaru Een vroege ochtendexcursie brengt u in een jeep naar een uitzichtpunt tegenover de Bromo-vulkaan om te genieten van de spectaculaire zonsopgang over de vulkaan en de vallei. Over een zandvlakte rijdt u naar de rokende Bromo zelf, die u desgewenst kunt beklimmen. Weer terug in het hotel geniet u van een welverdiend ontbijt, waarna het tijd is om via Jember naar Kalibaru te rijden, met vele plantages (O).
Dag 14 Kalibaru – Lovina In de ochtend bezoekt u in een jeep of minibusje een voormalige Nederlandse plantage, waar u kunt zien waar rubber, koffie en cacao nu eigenlijk vandaan komen. Na een kop verse koffie wordt u naar de haven van Ketapang gebracht, waar u op de veerboot stapt naar Gillimanuk op Bali. Hier eindigt de dag te Lovina, in het noorden van Bali (O).
Dag 15 Lovina – Ubud Via een prachtige weg door de natuur van Bali bereikt u de waterval van Gitgit en de mooie tempel Ulun Danu, gelegen aan het Bratan-meer. U reist door het bergachtige, koelere hoogland van Bedugul en bezoekt een traditionele fruit- en bloemenmarkt, waar u ook typische Balinese kruiden vindt. Aan het eind van de middag bereikt u het kunstenaarsdorp Ubud (O).
Dag 16 Ubud De dagexcursie neemt u mee naar de vulkaan Kintamani, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de berg Batur met zijn kratermeer. Een ander hoogtepunt is de Besakih-tempel, die als de ‘moedertempel’ van Bali geldt. Deze tempel ligt aan de voet van Mount Agung, de hoogste berg van Bali. Tenslotte bezoekt u de tempel Pura Kehen te Bangli (O).
Dag 17 Ubud – strand Bali Vanuit Ubud wordt u naar uw resort gereden aan het strand van zuidelijk Bali. Onderweg stopt u bij Pura Taman Ayun, een prachtige tempel uit de 17e eeuw. U bezoekt ook het ‘apenbos’, waar u vele apen ziet ronddartelen. Tenslotte ziet u de beroemde tempel Tanah Lot, prachtig gelegen op een eiland in zee (O).
Dag 18 en 19 Strand Bali Op dag 18 maakt u een dagexcursie naar Celuk (een zilvercentrum), Batuan en Mas (belangrijke houtsnijwerkdorpen). U zult ook de beroemde Barong-dansvoorstelling meemaken. Dag 19 is geheel ter vrije besteding om heerlijk te ontspannen (O).
Dag 20 Denpasar – Amsterdam In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht, voor vertrek naar Amsterdam (O).

U kunt uw strandverblijf op Bali aan het einde van de reis uiteraard verlengen als u meer tijd heeft, of een ander resort uit ons aanbod kiezen.

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten € 150,00 p.p.
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan