Het mooiste van Noord India, 18 dgn

Op 23rd juni, 2013, gepost in: Rondreis India door

Tijdens deze reis ziet u het mooiste uit Noord India. Vanaf Delhi volgt u in de voetsporen van de maharadja’s, reist u naar romantische woestijnsteden, logeert u in Rajasthan in paleisachtige optrekjes, bewondert u tempels, verbazingwekkende sculpturen en monumenten met de Taj Mahal als schitterend hoogtepunt. Een belevenis van een heel andere orde wordt voor Last Best bewaard: het verblijf in Varanasi, de boottocht over de Ganges zal een diepe indruk achterlaten.

Noord India
18-daagse reis
Boekingscode IN003

Dag 1 Amsterdam – Delhi Na aankomst in Delhi wordt u door een vertegenwoordiger van ons kantoor in India opgewacht en naar uw hotel gebracht.
Dag 2 Delhi – Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van India, die uit twee delen bestaat: de oude stad Delhi en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). Op uw programma staan de Qutab Minar (een fraaie moskee in Afghaanse stijl uit de 12 eeuw), de India Gate en n de gedenk- en crematieplaats van Mahatma Gandi. U bewondert tevens de imposante Jama Masjid (Vrijdagmoskee), rijdt langs het in de 17e eeuw onder keizer Shah Jahan gebouwde Rode Fort (op maandag gesloten) en geniet van Chandni Chowk (Zilverplein), de pittoreske bazaar van Oud-Delhi, op zondag overigens gesloten (O).
Dag 3 Delhi – Mandawa Vanochtend rijdt u in ongeveer zes uur naar Mandawa in de streek Shekhawati, waardoor vroeger de handelsroutes per karavaan liepen. Dat deze handel geen windeieren legde is te zien aan de prachtige, met fresco’s beschilderde koopmanshuizen (haveli’s). De 19e-eeuwse patriciërs wilden graag tonen hoe modern zij waren. Temidden van hindoeïstische voorstellingen vindt u dan ook muurschilderingen van treinen en zelfs van een telefoontoestel (O).
Dag 4 Mandawa – Bikaner Vanuit Mandawa rijdt u naar de woestijnstad Bikaner. ‘s Middags bezoekt u het enorme Junagarh-fort. Dit fort dateert uit de 16e eeuw en bevat paleizen, tempels en een moskee. Op verschillende plekken treft u Delfts-blauwe tegels aan. In de kapel Har Mandir werden vroeger de koninklijke bruiloften en geboorten gevierd (O).
Dag 5 Bikaner – Jaisalmer U rijdt door de woestijn richting Jaisalmer, een prachtige middeleeuwse vestingstad in een immense zandvlakte. Het lijkt zo uit de Verhalen van 1001 Nacht te komen. Een ‘levend museum’ is een terechte omschrijving voor deze woestijnpost (O).
Dag 6 Jaisalmer – In de smalle klinkerstraten bevinden zich koopmanshuizen met steensnijwerk van adembenemende schoonheid. Jaisalmer wordt gedomineerd door een imposant fort uit de 12e eeuw op de Trikuta-heuvel. Ongeveer een kwart van de bevolking van de oude stad woont binnen de fortmuren. In de middag bezoekt u de Sam-zandduinen, waar u optioneel een ritje per kameel kunt maken (O).
Dag 7 Jaisalmer – Jodhpur – Rohet Vandaag rijdt u dwars door de Tharwoestijn naar Jodhpur. Het meest markante bouwwerk van deze stad is het massieve fort Mehrangarh op de top van een rotsachtige heuvel. Binnen de poorten kunt u paleizen, fijnbesneden raamkozijnen en prachtig traliewerk van rode zandsteen bewonderen. Het fort biedt ook een fraai uitzicht op de oude ommuurde stad. De overnachting is in een fabuleus hotel in Rohet (O).
Dag 8 Rohet – Ranakpur – Udaipur Uw eerste reisdoel van vandaag is Ranakpur. Hier vindt u een van de belangrijkste en grootste jaïna-tempels van India (gesloten op maandag). Eindpunt vandaag is de relatief koele oasestad Udaipur in het droge hart van Rajasthan, tevens de meest romantische stad van het land, met sprookjesachtige paleizen, meren, tuinen, musea en tempels (O).
Dag 9 Udaipur - U bezoekt tijdens een stadsrondrit onder meer het enorme Stadspaleis. Ongeveer 150 meter ten noorden van het paleis staat de Indo-arische Jagdish-tempel uit 1651. Vervolgens rijdt u rond het Fateh Sagar-meer en bezoekt u Saheliyon-ki-Bari, een 200 jaar oude kleine tuin (O).
Dag 10 Udaipur – Deogarh U gaat op weg naar Deogarh om daar een bezoek te brengen aan Deogarh Mahal, waar u zich niet alleen kunt vergapen aan de pracht en praal van een heus paleis, u mag er ook een nachtje doorbrengen en het paleisleven aan den lijve ondergaan. De omweg van135 kilometer meer dan waard (O).
Dag 11 Deogarh – Pushkar – Jaipur Pushkar ligt aan de rand van de woestijn en herbergt een van de meest heilige meren van India. Het hele jaar door trekken pelgrimreizigers naar dit oord met de vele tempels waarvan de Brahma tempel een belangrijke plaats inneemt. In de middag rijdt u door naar de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, de schilderachtige woestijnstad Jaipur (O).
Dag 12 Jaipur - Jaipur staat bekend als de ‘Roze Stad’ vanwege de kleur waarin de gebouwen in de oude stad zijn geschilderd. U bezoekt in de ochtend het 11 kilometer buiten de stad gelegen fort van Amber. ‘s Middags bezichtigt u het fraaie Stadspaleis, het 18e-eeuwse observatorium en het in 1799 gebouwde Paleis der Winden (Hawa Mahal). Dit is in werkelijkheid niet meer dan een façade waarachter de dames van de hofhouding processies konden gadeslaan (O).
Dag 13 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra Fatehpur Sikri was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het Mughal-rijk van keizer Akbar. Deze liet de stad bouwen op aanraden van de heilige Shaikh Salim Chisthi. Na 16 jaar werd de hoofdstad al weer verlaten vanwege problemen met de watervoorziening. Vandaag de dag is Fatehpur Sikri een perfect bewaard gebleven Mughalstad op het hoogtepunt van het rijk. U bezichtigt onder meer de Jama Masjid (een kopie van de moskee in Mekka) met de wit marmeren tombe van Shaikh Salem Chisthi. Vervolgens rijdt u door naar Agra (O).
Dag 14 Agra Vandaag staat allereerst de wereldberoemde Taj Mahal op uw programma, in opdracht van Mughal-keizer Shah Jahan tussen 1631 en 1653 gebouwd als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz. De Taj is vanuit vrijwel elk gezichtspunt bijzonder gracieus (op vrijdag gesloten). Vervolgens bezoekt u het Agra-fort, in 1565 onder Akbar gebouwd, met als bekendste gebouw de prachtige marmeren Moti Masjid (Parelmoskee). Interessant is ook de Imadu’d-Daulah, de graftombe van de vader van Nur Jahan, de echtgenote van keizer Jahangir (1605-1627). Het is de eerste Mughal-constructie in marmer. De rest van de dag kunt u Agra op eigen houtje verkennen. Het oude deel ligt ten noorden van het Agra-fort met als bekende onderdeel de Kinari Bazaar, de voornaamste marktstraat. Het moderne deel is ten zuiden van het fort en staat bekend als Sadar Bazaar (O).
Dag 15 Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho In Agra stapt u op de trein naar Jhansi, een rit van ongeveer 2½ uur. Op weg naar Khajuraho brengt u een bezoek aan Orchha, een midddeleeuwse stad met tempels uit de 16e en 17e eeuw die de tand des tijds wonderwel hebben doorstaan (O).
Dag 16 Khahuraho – Varanasi Khajuraho is nu niet meer dan een dorp, maar van de 10e tot de 13e eeuw was het de religieuze hoofdstad van de Chandela-Rajputen. Deze lieten tussen 950 en 1050 vele tempels bouwen. Hiervan bestaan er nu nog 22, die tot de beroemdste bezienswaardigheden van heel India worden gerekend. De schitterende tempels danken hun reputatie vooral aan hun erotische sculptuur. Op elke tempel nemen ‘hemelse nimfen’ uitdagende poses aan. Daartussen werken paren of grotere gezelschappen de hele Kama Sutra af. De grootste en meest typerende is de Kandariya Mahadeva-tempel. De buitenkant is bedekt met fantastisch beeldhouwwerk. Geen centimeter is onbenut gelaten. ’s Middags vliegt u naar Varanasi. Deze stad wordt door de hindoes als heilig beschouwd en is absoluut een van de interessantste steden van heel Azië. De rivier de Ganges die door de stad stroomt, neemt een belangrijke plaats in: men wast zich rein, terwijl een eindje verderop de doden worden verbrand. Immers, volgens een algemeen gekoesterde overtuiging zijn degenen die hier gecremeerd worden dicht bij God in het hiernamaals (O).
Dag 17 Varanasi - Vroeg op vandaag. U maakt een bijzonder indrukwekkende boottocht over de Ganges. Vanaf de boot slaat u de pelgrims op de ghats (baadterrassen) gade. Velen staan tot hun middel in het water, bezig met reinigingsrituelen. Het water wast alle zonden af. Overledenen worden aan de oever gecremeerd, hun as wordt over het water uitgestrooid. Na de boottocht wordt u naar het nabijgelegen plaatsje Sarnath gebracht, waar Boeddha zijn eerste preek hield. U bewondert de ruïnes, de stoepa, de boeddhistische tempel en het museum (op vrijdag gesloten) (O).
Dag 18 Varanasi – Delhi De reis eindigt met de vlucht terug naar Delhi. Bij aankomst in Delhi kunt u gebruik maken van een dagkamer in het hotel voordat u naar de luchthaven van Delhi wordt gebracht voor uw intercontinentale of binnenlandse vlucht naar de volgende bestemming (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Delhi v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten € 50,00 p.p.
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan