Reis langs de Koningssteden, 11 dgn

Op 23rd juni, 2013, gepost in: Rondreis Marokko door

Tijdens uw reis door Marokko bezoekt u de vermaarde Koningssteden Rabat, Meknes, Fes en Marrakesh waar slenteren door medina, een stap terug is in de tijd. Een bijzondere ervaring. Uitgestrekte woestijnvlaktes met vruchtbare oases en verlaten zandkastelen, fruitgaarden met dadelbomen en besneeuwde bergtoppen in de Hoge Atlas, worden steevast afgewisseld met een warme gastvrijheid. Marhaba in Marokko !

Marokko
11-daagse reis
Boekingscode MA002

Dag 1 Amsterdam – Casablanca U vliegt naar Casablanca met aansluitend de transfer naar uw hotel. Overnachting in Casablanca. (. / . / D)
Dag 2 Casablanca – Rabat (125 km) Ontbijt. De dag begint met een stadstour, waarbij u de Hassan II moskee bezichtigt, het grootste islamitisch gebedshuis op het afrikaanse continent. ’s Middags vertrekt u naar de elegante hoofd- en tevens badplaats Rabat, de eerste van de vier koningssteden, die u op deze reis zult aandoen. overnachting in Rabat. (O / . / .)
Dag 3 Rabat – Fez (200 km) Ontbijt. Onderweg naar de koningsstad Meknes ziet u de ruïnes van Volubilis, een voormalige Romeinse garnizoensstad. De mooiste stadspoort van Marokko, de Bab Mansour, ligt in Meknes. Hier bezoekt u de Koninklijke stallen van Moulay Ismael. In de namiddag arriveert u in Fez, de parel van de Moorse cultuur. Overnachting in Fez. (O / . / D)
Dag 4 Fez Fez is oudste koningsstad en grossiert in paleizen, tuinen, moskeeën en musea. De wandeling in de oude medina is een onvergetelijke ervaring. In een chaotische wirwar van kronkelende straatjes, geuren en kleuren van de markten, waart u zich in de Middeleeuwen. U ziet de Karaouine moskee en bezichtigt het mausoleum van Moulay Idriss II en de Koranscholen Attarine en Bou Anania. Overnachting in Fez. (O / . / D)
Dag 5 Fez – Erg Chebbi (440 km) Een lange reisdag door het imposante Atlasgebergte met eeuwenoude cederbossen en typische berberdorpen. De zandduinen van Merzouga liggen nabij Erg Chebbi aan de rand van de Saharawoestijn. Overnachten doet u in een authentiek en eenvoudig Berbertentenkamp. Slapen onder de gifzwarte hemel verlicht door honderden fonkelende sterren – is een onvergetelijke ervaring. Overnachting in Erg Chebbi. (O / . / D)
Dag 6 Erg Chebbi – Dades Vallei (125 km) Wakker worden in een landschap van roestbruine zandduinen, badend in de aangename morgenzon. In de heilige stad Rissani ligt de oorsprong van de huidige Alaouiten dynastie, die sinds 1664 over Marokko heerst. Ovhernachting in de Dades Vallei. (O / . / D)
Dag 7 Dades Vallei – Ouarzazate (165 km) Vandaag volgen we de route van de ‘duizend kasbahs’. Kasbah’s zijn zandkastelen, die ooit de handelskaravanen beschermden tegen rovers. U bezoekt de kasbah’s Taourirt en Tiffeltout. Overnachting in Ouarzazate. (. / . / D)
Dag 8 Ouarzazate – Marrakesh (200 km) Bezichtiging van de fabelachtige kasbah Ait Ben Haddou. Via de overweldigende Tizi ’n Tichka bergpas bereikt u de koningsstad Marrakesh. U wordt ontvangen in een van de vele Riads die Marrakesh rijk is.
Overnachting in Marrakesh. (O / . / . )
Dag 9/10 Marrakesh Aangenaam en charismatisch. Binnen de ommuurde medina van Marrakesh liggen paleizen, grafmonumenten en tuinen verborgen in een doolhof van straatjes en overdekte markten. Na de stadstour is de rest van uw verblijf geheel vrij. ’s Avonds treft u op het beroemde plein Jemmaa ei Fna een bont pallet van kraampjes en domineert de zoete geur van lokale gerechten. Overnachtingen in Marrakesh. (O / . / .)
Dag 11 Marrakesh – Amsterdam U moet vandaag vroeg op voor de terugvlucht via Casablanca naar Amsterdam.
Advies: Strandliefhebbers kunnen een paar dagen verlengen in  de badplaats Agadir

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Casablanca v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax)
Visumkosten USD 15 p.p.. Cash te voldoen bij aankomst
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan