Met een auto door de Emiraten, 7 dgn

Op 22nd juni, 2013, gepost in: Rondreis Ver.Arab. Emiraten door

 

Verenigde Arabische Emiraten
7-daagse flydrive
Boekingscode EM001

Dag 1 Aankomst Dubai → Na aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons kantoor in Dubai en naar uw hotel gebracht.
Dag 2 Dubai → In de ochtend wordt uw auto bij het hotel afgeleverd en kan uw ontdekkingstocht beginnen met een dag in Dubai City. In de oude wijk Bastakia staan traditioneel gebouwde huisjes met windtorens, een indrukwekkende bezienswaardigheid. In het nieuwe Dubai ziet u markten waar kleurrijke kruiden en groente en fruit staan uitgestald en zijn er goudsoeks, afgewisseld door supermoderne winkelcentra. De Jumeirah-moskee is een staaltje van bijzondere architectuur. U kunt het Dubai Museum bezoeken dat in een oud fort is ondergebracht (O / . / . ).
Dag 3 Dubai – Fujairah (CA.170 KM) → De emiraten volgen elkaar vandaag op. Eerst rijdt u naar Sharjah. Deze levendige stad is een lust voor het oog met vele kleurrijke handwerken die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Bezoek ook het museum in het Fort van Ajman en de soek Al Markazi, met een enorm aanbod aan gouden sieraden. Enkele kilometers verder ligt Ajman, het kleinste van de zeven emiraten. Daarna rijdt u landinwaarts naar de Golf van Oman, aan de andere kant van het Arabisch Schiereiland. Hier ligt Fujairah, het jongste emiraat. Door de witte stranden en het bergachtige binnenland met dadelpalmen en oases met traditionele dorpjes wordt Fujairah wel beschouwd als het mooiste van alle emiraten (O / . / . ).
Dag 4 Fujairah → Al Ain (CA.130 km) → Vanuit Fujairah passeert u op weg naar Al Ain de enorme, indrukwekkende zandduinen van de Rub Al Khali-woestijn. Al Ain is een oude pleisterplaats aan de karavaanroutes van vroeger. Er worden nog steeds kamelenmarkten gehouden. Het ligt in het emiraat Al Ain, ver in het binnenland bij de grens met Oman (O / . / . )
Dag 5 Al Ain → Abu Dhabi (CA.140 KM) → Na het ontbijt verlaat u Al Ain en rijdt u naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de kust liggen ongeveer 200 eilanden, van klein tot groot, met heel verschillende landschappen. Abu Dhabi City is gebouwd op een van deze eilanden en ligt ongeveer250 metervan het vasteland. Het ooit zo pittoreske vissersdorp uit de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft tegenwoordig een indrukwekkende skyline met moderne wolkenkrabbers, grote moskeeën, paleizen en luxe strandresorts. Een ‘must’ tijdens uw bezoek is de Corniche, een schitterende promenade langs de zee, omzoomd door veel groen. Het opvallendste bouwwerk is de Sheikh Zayed Bin Sultan Nayan-moskee, een architectonisch wonder. Leuk om te bezoeken is ook de dhow-werkplaats (O / . / . ).
Dag 6 Abu Dhabi → Dubai (CA.130 KM) → U rijdt terug naar Dubai. Hier heeft u tijd om in de soeks of in de winkelcentra souvenirs aan te schaffen op uw laatste dag van deze reis (O / . / . )..
Dag 7 Vertrek Dubai – Amsterdam → U levert de auto in op de luchthaven, waar de reis eindigt (O / . / . ).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Dubai v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) EURO 45,00 p.p.
Visumkosten € 50,00 p.p.
Vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Lunches en diners
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan