De bezienswaardigheden van Egypt, 8 dgn

Op 22nd juni, 2013, gepost in: Rondreis Egypte door

Tijdens deze privé-reis ziet u de beroemde piramides bij Caïro, reist u per nachttrein van Caïro naar Aswan in het zuiden. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden uit de Oudheid, de gigantische Aswan Dam en aan het einde van de reis wordt u getrakteerd op de beroemde cultuur in de overweldigende tempels langs de Nijl.

Egypte
8-daagse reis
Cairo – Aswan – Luxor – Cairo
Boekingscode EG002

Dag 1/ 2 Amsterdam – Cairo Na aankomst in alle vroegte wordt u op de luchthaven opgewacht en volgt  het privé-transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. Deze dag kunt u acclimatiseren bij uw hotel en is ter vrije besteding.
Dag 2 Cairo – Vandaag maakt u een hele dag stadstour in Caïro, met een bezoek aan onder meer het Egyptisch Museum. Dit is een wereld op zich; het gigantische museum herbergt een verzameling van meer dan 250.000 voorwerpen, waaronder de gouden juwelen uit de graftombe van de beroemde farao Toetanchamon. Ook de Citadel en de beroemde bazaar Khan El Khalili  staan op het programma. U luncht in een lokaal restaurant (O, L).
Dag 3 Cairo - U maakt een excursie inclusief lunch naar de piramide van Djoser, het oudste stenen bouwwerk ter wereld dat dateert van circa 2630 v.C. Ook bezoekt u Memphis, de hoofdstad van het oude Egypte gedurende drie eeuwen. Hier staat het standbeeld van Ramses II. Daarna staat een bezoek aan de beroemde piramide van Cheops op het programma en ziet u de Grote Sfinx, het imposante beeld met het hoofd van een farao  en het lichaam van een leeuw. In de middag wordt u naar het station van Caïro gebracht voor uw reis per nachttrein naar het verre zuiden, naar Aswan (O, L, D).
Dag 4 Aswan – Na aankomst in Aswan gaat u naar een staaltje van moderne bouwkunst, de  hoge Aswan Dam. Ook bezoekt u de Onvoltooide Obelisk en de majestueuze Philae Tempel. U verblijft twee nachten in Aswan (O)
Dag 5 Aswan – U kunt een dag rust nemen of optioneel per vliegtuig dan wel per auto de tempels van Abu Simbel gaan bekijken. De Grote tempel van Ramses II en de kleinere tempel van Hathor werden door de UNESCO verhuisd naar een hoger gelegen plaats, omdat ze door de bouw van de dam onder water zouden zijn verdwenen (O).
Dag 6 Aswan – U reist naar Luxor en bekijkt onderweg de tempels van Kom Ombo en Edfou (O)
Dag 7 LUXOR – Een interessante excursie met bezoek aan de Vallei van de Koningen. In El Deir El Bahari gaat u naar de tempel van koningin Hatshepsut, de enige vrouwelijke farao die Egypte ooit heeft geregeerd. In het Colosseum van Memnon staat nog het standbeeld van Amenhotep III.  ‘s Avonds gaat u naar de spectaculaire klank- en lichtshow bij de Tempels van Karnak die u de geschiedenis van Luxor laat zien in de tijd dat ze de hoofdstad was van het oude Egypte (O).
Dag 8 LUXOR – U wordt  in de loop van de avond naar de luchthaven van Luxor gebracht voor de vlucht naar Caïro. Einde van de tour (O).

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Cairo v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten € 50,00 p.p.
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan