Marokko, een unieke kennismaking, 8 dgn

Op 11th maart, 2013, gepost in: Rondreis Marokko door

Casablanca maakt bij aankomst duidelijk dat Marokko een spectaculair land het is. Casablanca brengt hedendaagse kleuren, geuren en geluiden voort als zakelijke metropool waar veel bedrijven zich hebben gevestigd. De zogenaamde ziel van het moderne Marokko. Het bezoeken meer dan waard.

Marokko
8-daagse reis
Boekingscode MA001

Dag 1 Casablanca – U wordt bij aankomst op het vliegveld van Casablanca opgewacht door onze vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht ( . / . / D).
Dag 2 Casablanca – Rabat – U maakt u een korte stadstour en bezoekt onder meer de indrukwekkende Hassan II-moskee. Daarna gaat u naar Rabat, de eerste van de koningssteden tijdens uw reis. U ziet hier onder meer de nooit afgebouwde Hassanminaret uit de 12e eeuw en de Oudaïa-kashba aan de Atlantische Oceaan. (O / . / D).
Dag 3 Rabat – Fez – U bezoekt Meknes, de rustigste van de noordelijke koningssteden. Door de ligging op een heuvel ziet u al van verre de minaretten opdoemen. De grote trots van Meknes is de Bab Mansour, een juweel van een stadspoort. Dan staan de goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes in Volubilis en de heilige plaats Moulay Idris op het programma. Aan het eind van de middag komt u aan in Fez (O / . / D).
Dag 4 Fez - Een hele dag stadstour/wandeling in de meest traditionele van de koningssteden. U ziet er indrukwekkende monumenten als de religieuze school uit de 14e eeuw die op de UNESCO-lijst staat vanwege de uitzonderlijk mooie houtbewerkingen, tegeltableaus en stucwerk. De autoloze medina van Fez is één groot museum (O / . / D).
Dag 5 Fez – Marrakech – Langs de Berberdorpjes Immouzer du Kandar en Ifrane rijdt u via het agrarische centrum Beni Mella naar Marrakech, de meest bekende koningsstad (O / . / D).
Dag 6 Marakech - Een hele dag stadstour in deze stad met uitzicht op de Hoge Atlas. De hoge Koutoubia minaret is een baken om u te oriënteren. Marrakech heeft schitterende oude gebouwen zoals de Ben Youssef merdersa (religieuze school) met een fraai gedecoreerde binnenplaats. In het moderne Marrakech vindt u eigentijdse winkelcentra, leuke restaurants, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Het Jmaa el Fnaplein is wellicht het grootste openluchtspektakel ter wereld. ‘s Morgens is er een markt, ‘s middags verschijnen verhalenvertellers en acrobaten. ‘s Avonds staat het vol met door gaslampen verlichte eetstalletjes (O / L / . ).
Dag 7 Marakech – Casablanca – De ochtend is vrij. In de middag rijdt u terug naar Casablanca
(O / . / D).
Dag 8 Casablanca – De reis eindigt met de transfer naar de luchthaven.

 

I N C L U S I E F

Vlucht Amsterdam – Cairo v.v.
Luchthavenbelasting
Keuze uit hotelaccommodatie 3* of 4* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche (zie prijstabel)
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Alle transfers van en naar de luchthavens
Vervoer met airconditioning
Engelssprekende gids

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Visumkosten € 50,00 p.p.
Notitie : vertrekbelasting USD 30 p.p.. Cash voor vertrek te voldoen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan