Ned. Antillen

Op 11th februari, 2013, gepost in: Zd. Amerika door

Inleiding

De Nederlandse Antillen, een ABC-tje

A is de letter van Aruba waar het start en die de deur opent voor anderen – in dit geval voor honderdduizenden toeristen per jaar die in de winter hun toevluchtsoord vinden op de mooie stranden. B van Bonaire is de letter die klapt uit de school. Omringd door enkele van de meest fantastische riffen op aarde, maar zich concentreert op de aanwezige natuurlijke genoegens. Ondertussen, de letter C van Curaçao dat bezig is hard te werken om herrie te maken, zodat niemand eromheen kan. Het mengt commercie met historie, hetgeen erkend is door de UNESCO. Willemstad, hoofdstad met een kust met verborgen stranden. Deze verschillen, zoals rijkdom en grootte van de populatie, hebben geleid tot de ABC, waar ze nu zijn: drie zeer verschillende plaatsen met ieder hun eigen richting. Zodra verenigd, in de Nederlandse Antillen, zijn deze drie eilanden – de Kleine Antillen nu bezig met groeien en het vinden van hun eigen identiteit. Bij Donia Travel kunt u kennismaken met alle drie prachtige eilanden, waar men gewoon Nederlands spreekt.

Uitgebreide informatie

Vliegtijd
Amsterdam – Curaçao 9 uur
Amsterdam – Aruba 9 uur

Paspoort
Voor het reizen naar Aruba, Bonaire & Curaçao heeft u een geldig paspoort en een retourticket nodig. Wij wijzen u op het feit dat kinderen absoluut over een eigen reisdocument dienen te beschikken.

Visum
Een visum is niet vereist om tot de Nederlandse Antillen te worden toegelaten.

Vaccinatie
V0or Aruba, Bonaire & Curaçao zijn geen vaccinaties vereist.
Voor correcte informatie en advies:
- Gem. Gezondheidsdiensten (GG en GD)
- KLM Travel Clinic Tel. 0900–1091096
- KLM Travel Clinic website
Klik hier.

Vertrekbelasting
Wanneer u vanuit Aruba, Bonaire en Curaçao naar Nederland vliegt, is de vertrekbelasting reeds inbegrepen in uw vliegticket. Wanneer u tussen de eilanden vliegt, varieert de vertrekbelasting van USD 5 tot USD 40 (wijzigingen voorbehouden).

Toerisme
Curaçao Toeristenbureau
Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag
Tel: 070 –  891 6600

Taal
De officiële taal op de ABC-eilanden is echter Nederlands. Op deze eilanden kunt u meestal met Engels en Nederlands terecht. De voertaal is Papiamento, dit is een mix van Portugees, Nederlands en talen uit westelijk Afrika.

Valuta
Antillaanse gulden (ANG). Voor de actuele koers klik hier.

Geldopname
Wij adviseren u travellercheques, US-dollars in contant geld en uw bankpas mee te nemen. Een creditcard (met pincode) is ook een betaalmiddel en is verplicht voor bijv. betalen van een huurauto. Op de eilanden zijn diverse geldautomaten waar u met u bankpas, Master- en/of Visacard geld kunt opnemen.

Fooi
In de restaurants kent men 10-15% bedieningsgeld op het eindbedrag. Hotelpersoneel verwacht fooi.

Openingstijden
Banken (open maandag t/m vrijdag) 08:00 – 17:00 uur
Winkels (open maandag t/m zaterdag) 08:00 – 12:00 uur
en 14:00 – 1800 uur

Voltage
De netspanning is 110 of 220 volt. Wellicht heeft u een adaptor en een universeelstekker nodig.

Oppervlakte
980 km² (Nederland 41.160 km²)

Inwoners
283.935

Hoofdstad
Willemstad

Luchthaven
Curaçao International Airport (Hato)

Religie
Rooms-Katholiek

Regeringsvorm
Land van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatshoofd
Koning der Nederlanden

Economie
Olieraffinage, toerisme, financiële dienstverlening

Vliegtickets naar de Nederlandse Antillen
Donia Travel verkoopt naast vakanties naar de Nederlandse Antillen, maar ook losse tickets naar Curaçao en Aruba tegen zeer speciale prijzen.
Ga naar Donia Tickets
of bel tel. 020 – 6 201 311

Gem. Temperatuur

Klimaat van de Nederlandse Antillen

Veel zon en een verkoelende passaatwind zorgen op Aruba, Bonaire & Curaçao voor een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden Celsius. Regenbuien zijn over het algemeen kort en hevig. Aruba, Bonaire & Curaçao kunnen in elk jaargetijde worden bezocht.

Temperatuur in °C jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Curaçao 28 28 28 29 30 30 30 30 30 30 29 28