Zuid-Afrika’s avontuurlijke reis, 12 dagen

Op 2nd oktober, 2012, gepost in: Rondreis Zuid-Afrika door

Zuid-Afrika’s avontuurlijke reis, 12 dagen

Bij deze luxe rondreis in Zuid-Afrika is Johannesburg uw begin en eindpunt. Niet alleen het ‘walhalla’ van het Afrikaanse wildleven – het Krugerpark – staat op het programma. U maakt ook op een avontuurlijke manier kennis met Maputaland, Kosi Bay en Zululand. Door ‘gamedrives’, in een kano en al snorkelend beleeft u Zuid-Afrika op een exclusieve manier. Het zien van de ‘Big Five’ – de olifant, de leeuw, de buffel, het luipaard en de neushoorn -, mist u niet. In Zululand ontmoet u de oorspronkelijke bewoners. U verblijft in comfortabele lodges.

Zuid-Afrika
12-daagse reis
Boekingscode ZA001

Dag 1 Amsterdam – Johannesburg Vlucht Amsterdam – Johannesburg. Aankomst om 21:10 uur. Vervoer naar uw hotel. Overnachting in Johannesburg.
Dag 2 – 4 Johannesburg – Skukuza Ontbijt, vervoer naar de luchthaven om de vlucht te nemen naar Skukuza. Ontvangst bij aankomst en transfer naar de Rhino Post Safari Lodge, gelegen in het hart van het Kruger Park. Er zijn twee safari-excursies per dag. Overnachting in de Rhino Post Safari Lodge. (O / L / D)
Dag 5 – 6 Skukuza – Maputaland Na het ontbijt volgt de rit naar KwaZule-Natal: de Thonga Beach Lodge aan de kust van Maputaland. Deze 24-kamers tellende luxe lodge is een ideale lokatie om te genieten van de ongerepte wildernis. Mabibi is een prachtig gebied, bestaande uit oerwoud, grasland, meren en een mooi zandstrand. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur en is kristalhelder. De tour voorziet in twee ‘scubadives’, snorkelen, een boswandeling, kayaken en een trip naar het meer van Sibaya om de spectaculaire zonsondergang te zien. Overnachting Thonga Beach Lodge. (O / L / D)
Dag 7 – 8 Maputaland – Kosi Bay natuurreservaat Na het ontbijt vervoer naar de Kosi Forest Lodge. Dit is de enige privé lodge in het natuurreservaat van Kosi Bay. Ook hier bent u getuige van de onaangetaste natuur, dat deel uitmaakt van de ‘Greater St. Lucia Wetland Park’ . Dit park staat op de werelderfgoedlijst. Een uitgelezen mogelijkheid om het ecosysteem in een kano te ‘onderzoeken’, een zgn. ‘raffi forest walk’ mee te maken. Natuurlijk onder professionele begeleiding. Verder tijdens deze dagen: een excursie per boot op Kosi Lake, zwemmen bij Bhanga Nek en een picnic lunch. Overnachting Kosi Forest Lodge. (O / L / D)
Dag 9 – 10 Kosi Bay – Zululand Na het ontbijt in de Kosi Forest Lodge vertrekt u naar de Zulu Lodge, dat ligt in het ruwe Zulu. Het is een ode aan de architectuur van de Zulu-cultuur. De activiteiten in Zululand: een excursie – ‘battletour’, een safari en een culturele Zulu-avond. Overnachting Zulu Lodge. (O / L / D)
Dag 11 Zululand – Johannesburg Ontbijt. Onderweg naar de luchthaven van Zululand, maakt u nog een korte excursie. Vertrek van uw vlucht naar Johannesburg. Aankomst om 16:00 uur. Om 23:30 uur vertrekt uw vlucht naar Amsterdam. (O / L / D)
Dag 12 Amsterdam Aankomst in Amsterdam

 

I N C L U S I E F

Vluchten Amsterdam – Johannesburg v.v.
Luchthavenbelasting
Accommodatie hotel / lodge volgens programma
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner (met thee en koffie)
Transfers luchthaven – hotel / lodges v.v.
Alle excursies en entreegelden volgens programma
Engelsprekende of Duitssprekende gids tijdens de gehele reis
Alle transfers van en naar de luchthavens

 

HOUDT U REKENING MET

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) € 45,00 p.p.
Verzekeringen
Frisdrank en alcoholische drankjes
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan