Suriname

Op 21st september, 2012, gepost in: Zd. Amerika door

Inleiding

Suriname, kloppend hart van de Amazone

Suriname, het ‘kloppend hart van de Amazone,’ een warm en dicht bebost gebied met rivieren,  die vol staan met levendig ritme van etnische diversiteit. Vanuit Paramaribo, de bruisende hoofdstad, gelegen aan de prachtige jungle. De glimlachende bevolking, bestaande uit Creolen – afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven, Nederlandse, Indiase, Indonesische en Chinese mensen en Indianen. Zij bieden een werkelijk hartelijk welkom in hun kleine land. Je krijgt het beste van beide werelden in Paramaribo voorgeschoteld: de stad kent boordevol restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het is niet gemakkelijk om dit alles te omzeilen en de mix van talen kan het moeilijk maken om te communiceren, zelfs voor Nederlanders. Vergeet u niet de culinaire tradities, want het eten hier is zo kruidig ​​en weelderig als het land zelf.

Uitgebreide informatie

Vliegtijd
Amsterdam – Paramaribo ca. 9 uur

Paspoort
Voor Suriname heeft u een paspoort nodig, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Tevens is een toeristenkaart vereist. Deze kaart kan gekocht worden op Schiphol bij de speciaal daarvoor bestemde balies, op luchthaven in Suriname bij aankomst of bij het Surinaams Consulaat-Generaal in Amsterdam. De toeristenkaart kost € 20,- p.p. of USD 25 bij aankomst en is 90 dagen geldig. Om de toeristenkaart te kunnen kopen dient een retour- of doorreisticket te worden getoond. Voor meer informatie klik hier.

Visum
Voor Suriname heeft u een paspoort nodig, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Tevens is een toeristenkaart vereist. Deze kaart kan gekocht worden op Schiphol bij de speciaal daarvoor bestemde balies, op luchthaven in Suriname bij aankomst of bij het Surinaams Consulaat-Generaal in Amsterdam

Vaccinatie
Vaccinaties zijn niet verplicht.
Voor correcte informatie en advies:
- Gem. Gezondheidsdiensten (GG en GD)
- KLM Travel Clinic Tel. 0900–1091096
- KLM Travel Clinic website
Klik hier.

Vertrekbelasting
De vertrekbelasting bedraagt voor internationale vluchten ca. USD 25. Dit bedrag wordt in het ticket verwerkt (wijzigingen onder voorbehoud).

Ambassade
Alexander Gogelweg 2
2517 JH  DEN HAAG
Tel. 070 – 365 08 44

Taal
Nederlands is de officiële taal in Suriname. De volkstaal is Sranan Tongo. In de hoofdstad Paramaribo spreekt vrijwel iedereen Nederlands.

Valuta
De munteenheid is de Surinaamse Dollar. Voor de actuele koers klik hier.

Geldopname
Travellers Cheques en een kleine hoeveelheid US Dollars heeft de voorkeur. De mogelijkheden om te pinnen zijn beperkt. Om te pinnen dient er op uw bankpas het Maestro logo te staan. Naast uw pinpas adviseren wij daarom ook Euro’s of US-dollars in contant geld mee te nemen. Creditcards worden niet overal geaccepteerd, behalve in hotels in Paramaribo is betalen met creditcard wel mogelijk.

Fooi
Een fooi wordt zeer op prijs gesteld.

Openingstijden
Banken (open maandag t/m vrijdag) 08:30 – 14:00 uur
Winkels (open maandag t/m zaterdag) 08:30 – 20:00 uur

Voltage
De netspanning in Suriname is 127 volt/ 60 hertz. Hotels zijn vaak voorzien van 110 volt. In Suriname worden dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland.

Oppervlakte
163.000 km² (Nederland 41.160 km²)

Inwoners
492.000

Hoofdstad
Paramaribo

Luchthaven
Internationale Luchthaven Zanderij

Religie
Rooms-Katholiek (60%), Protestant (5%), Moslim (19%), Hindoeïsme (12%)

Regeringsvorm
Republiek

Staatshoofd
Dési Bouterse

Economie
Olie, bauxiet, landbouw

Vliegtickets naar Suriname
Donia Travel verkoopt naast vakanties naar Suriname, maar ook losse tickets naar Paramaribo tegen speciale prijzen.
Ga naar Donia Tickets of bel tel. 020 – 6 201 311

Gem. Temperatuur

Klimaat van Suriname
Suriname kan gedurende het gehele jaar bezocht worden. De beste tijd is in de droge seizoenen, februari t/m maart en augustus t/m november. September en oktober zijn de heetste en januari en februari de koelste maanden.

Temperatuur in °C jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Paramaribo 27 27 28 28 28 28 28 29 30 30 29 28