Amerika

Op 21st september, 2012, gepost in: Nd.Amerika door

Inleiding

Amerika van New York tot Honolulu en van Anchorage tot Miami…

Het hart van Noord-Amerika bestaat uit torenhoge bossen, glooiende velden, vlakke woestijnen en bruisende metropolen. Donia Travel opent de deur naar Amerika … van New York tot Honolulu en van Anchorage tot Miami. Iconische steden die geen introductie nodig hebben, zijn gewoon de kers op deze met cultuur beladen taart. Donia Travel biedt het Museum of Modern Art in New York en het Smithsonian in Washington DC tot het prachtige Waikiki Beach op Hawai. Maar ook de drukte van de muziek, kunst en film vinden hun weg naar beneden in het dagelijks leven, met burgers zo vaak het creëren van als het consumeren. Van de bergen van Alaska naar Miami’s stranden. Noord-Amerika is een waar pallet van verschillende ervaringen. Dit alles staat gewoon te wachten om te worden ontdekt.

Uitgebreide informatie

Vliegtijd
Dit ligt helemaal aan uw bestemming in Amerika. Vraagt u het aan onze medewerker tijdens het reserveren.

Tijdverschil
Amerika kent maar liefst zes tijdzones: Eastern, Central, Mountain, Pacific, Alaska en Hawaiaanse Tijd. In New York en Florida is het 6 uur vroeger en in San Francisco en Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland. Voor meer informatie klik hier.

Paspoort
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat machinaal gelezen kan worden en geldig is tot na uw vertrek uit de USA. In elk paspoort mag maximaal één persoon vermeld staan. Dit houdt in dat kinderen over een eigen paspoort dienen te beschikken. Donia Travel zal voorafgaand aan of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten. U moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten.

Visum
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) hanteert het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Alle reizigers naar of via de USA moeten van ESTA toestemming verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via het ESTA-systeem.

Vaccinatie
Vaccinaties zijn niet verplicht.
Voor correcte informatie en advies:
- Gem. Gezondheidsdiensten (GG en GD)
- KLM Travel Clinic Tel. 0900–1091096
- KLM Travel Clinic website
Klik hier.

Ambassade
Lange Voorhout 102
2514 EJ  DEN HAAG
Tel. 070 – 310 22 09

Consulaat
Museumplein 9
1071 DJ  AMSTERDAM
Tel. 020 – 575 53 09

Taal
Engels. In Florida, wordt tevens veel Spaans gesproken.

Valuta
US-dollar (USD) Voor de actuele koers klik hier.

Geldopname
Wij adviseren u uw pinpas en een creditcard mee te nemen. In vele plaatsen kunt u met uw bank- of giropas geld opnemen bij een geldautomaat (ATM). Om te pinnen dient er op uw bank- of giropas het Maestro/Cirrus logo te staan.

Fooi
Het geven van fooien is uiteraard niet verplicht en geheel naar eigen inzicht. Bedenk echter wel dat een belangrijk deel van het salaris van de medewerker bestaat uit de ontvangen fooi.

Openingstijden
Banken (open maandag t/m vrijdag) 08:30 – 16:00 uur
Winkels (open maandag t/m zaterdag) 08:30 – 18:00 uur

Voltage
110 volt (wisselstroom). Neemt u wel een adapter en een universeel stekker mee.

Oppervlakte
9.629.091 km² (Nederland 41.160 km²)

Inwoners
313.847.465 

Hoofdstad
Washington

Religie
Christelijk (80%), Joods (2%), Moslim (0,5%)

Regeringsvorm
Federale Republiek

Staatshoofd
Barack Obama

Economie
Delfstoffen, olie, aardgas, landbouw, staalproducten

Vliegtickets naar USA
Donia Travel verkoopt naast complete vakanties naar de Verenigde Staten, maar ook losse tickets naar diverse steden tegen speciale prijzen.
Ga naar Donia Tickets
of bel tel. 020 – 6 201 311

Gem. Temperatuur

Klimaat van de USA

De USA kan in elk jaargetijde worden bezocht.

Temp. in °C jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
New York -1 1 7 14 21 26 29 27 23 17 10 2
Chicago -1 1 8 15 21 27 29 28 24 17 9 2
Miami 23 24 25 27 29 30 31 31 31 29 27 23
Hawai 26 26 26 26 27 28 28 28 28 28 27 26