De ontdekkingsreis over land & de Nijl, 18 dagen

Op 7th september, 2012, gepost in: Rondreis Egypte door

Deze 18-daagse rondreis voert u over land en de Nijl langs tal van bezienswaardigheden van het nieuwe en oude Egypte. De Piramiden en sfinx in Gizeh, de tempels in Aswan en graftomben in Luxor.

Tijdens de cruise op de rivier de Nijl staat een bezoek op het programma van de tempels Kom Ombo en Edfu. In de rondreis kan een paar dagen in Dahab niet ontbreken. Dahab biedt werkelijk alles voor liefhebbers van watersporten. U kunt hier zeker genieten van de zon en het strand.

Egypte
18-daagse reis
Cairo – Aswan – Nijlcruise – Luxor – Sinai – Cairo
Boekingscode EG003

Dag 1 Amsterdam – Cairo
Vlucht Amsterdam – Cairo. Ontvangst op de luchthaven en vervoer naar uw hotel. Overnachting in Cairo.
Dag 2 Cairo
Ontbijt, excursie in het oude deel van de hoofstad Cairo met een bezoek aan de Citadel met de Mohammed Ali moskee en de Khan al Khalili bazaar. Overnachting in Cairo. (O / . / .)
Dag 3 Cairo
Ontbijt, excursie naar Gizeh om de vermaarde piramiden en de Sfinx te bezichtigen. Vervolgens gaat u naar Sakkara. Daar vindt u de piramiden van Djoser en Oenas. Terug naar uw hotel. Overnachting in Cairo. (O / . / .)
Dag 4 Cairo – Aswan (binnenlandse vlucht)
Een zeer vroeg ontbijt, vervoer naar het Egyptisch Museum voor een uitgebreide excursie. Transfer van de binnenstad naar de luchthaven van Cairo voor uw vlucht naar Aswan. Ontvangst bij aankomst en transfer naar uw hotel. Overnachting in Aswan. (O / . / .)
Dag 5 Aswan
Ontbijt, bezichtiging van de tempels van Kalabsja en Philae, die onder begeleiding van de UNESCO van hun oorspronkelijke lokatie zijn verplaatst. Vandaag krijgt u ook de imposante Hoge Dam te zien, de reden dat maar liefst 23 tempels moesten ‘verhuizen’. Overnachting in Aswan. (O / . / .)
Dag 6 Nijlcruise
Ontbijt, ‘s ochtend heeft u vrij. In de middag zeilt u met een felukka (Egyptische zeilschip) de Nijl op. Overnachting aan boord. (O / L / D)
Dag 7 – 8 Nijlcruise
U vaart stroomafwaarts tussen de steden Aswan en Luxor. Onderweg staan er excursies op het programma naar de tempel van Kom Ombo en Edfu, gebouwd om de goden Horus en Sobek te eren. Overnachtingen aan boord van het cruiseschip. (O / L / D)
Dag 9 Nijlcruise - Luxor
U meert aan in Luxor. Vervoer van het cruiseschip naar uw hotel. Excursie naar het wereldberoemde Karnak. ’s Avonds maakt u onder begeleiding een wandeling langs de rivier de Nijl naar de tempel van Luxor. Deze is prachtig verlicht. Overnachting in Luxor. (O / L / D)
Dag 10 Luxor
Ontbijt, vrije dag. Op eigen gelegenheid kunt u Luxor bekijken. Overnachting in Luxor. (O / . / .)
Dag 11 Luxor
Ontbijt, excursie, die u naar de Westoever voert; u bezoekt de kolossen van Memnon, Medinet Habu en de Vallei der Koningen. Terugreis naar uw hotel. Overnachting in Luxor. (O / . / .)
Dag 12 Luxor – Sharm el Sheikh (binnenlandse vlucht) – Dahab
Ontbijt, vrije dag in Luxor. ’s Avonds vervoer naar de luchthaven om uw vlucht naar Sharm el Sheikh te nemen. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel in Dahab. Overnachting in Dahab. (O / . / .)
Dag 13 – 14 Dahab
Twee vrije dagen in Dahab. Een uitgelezen mogelijkheid om te snorkelen, duiken, windsurfen, zeilen of heerlijk aan het strand liggen. Overnachtingen in Dahab. (O / . / D)
Dag 15 Dahab – St. Catharina
Ontbijt, vervoer per airconditioned minibus naar St. Catharina. Het ligt aan de voet van de berg waar Mozes, volgens de Egyptenaren de stenen tafelen ontving. Heeft u ‘s nachts zin in een flinke wandeling, dan moet u zeker naar de top van de Mozesberg gaan om zon te zien opkomen. Overnachting in St. Catharina. (O / . / D)
Dag 16 St. Catharina – Cairo
Ontbijt, bezoek aan het klooster van St. Catharina. Na dit bezoek rijdt u dwars door de Sinai woestijn naar uw hotel in Cairo. Overnachting in uw hotel in Cairo. (O / . / D)
Dag 17 Cairo
Ontbijt, vrije dag. Transfer om ca. 22:00 uur naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Amsterdam. (O / . / .)
Dag 18 Cairo – Amsterdam
Nachtvlucht. Aankomst in Amsterdam.

 

I N C L U S I E F

Vluchten Amsterdam – Cairo v.v.
Luchthavenbelasting
Binnenlandse vluchten
Hotelaccommodatie afhankelijk van de stad 4* of 5* hotels in een 2-pers. kamer met bad
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle transfers, excursies en entreegelden volgens programma
Nijlcruise: 5* cruiseschip met zwembad
Vervoer met airconditioning
Begeleidend gids

 

   HOUDT U REKENING MET 

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) € 45,00 p.p.
Visumkosten
Verzekeringen
Frisdrank en alcoholische drankjes
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan