Cairo, Alexandrië & El Alamein, 8 dagen

Op 6th september, 2012, gepost in: Rondreis Egypte door

 

U reist van Cairo naar Alexandrië in het noorden van Egypte. Tijdens dit 8-daagse reis bezoekt u een aantal bezienswaardigheden in Cairo en Alexandrië. Alexandrië, de voormalige hoofdstad van Egypte heeft een zeer rijke historie. Ooit was het na Rome de tweede stad van het Romeinse Rijk. Alexandrië is nu de tweede stad van Egypte. Eenmaal in de prachtige kustplaats Alexandrië, is er een excursie naar El Alamein. In El Alamein bezoekt u het museum dat gewijd is aan de veldslagen in de Tweede Wereldoorlog. Van historische waarde was het strategische gevecht tussen de Britse generaal Montgomery en de Duitse generaal Rommel.

Egypte
8-daagse reis
Cairo – Alexandrië – El Alamein – Cairo
Boekingscode EG001

Dag 1 Amsterdam – Cairo
Vlucht Amsterdam – Cairo. Ontvangst op de luchthaven en vervoer naar het Shepheard hotel. Excursie naar Gizeh om de overbekende piramiden en de Sfinx te bezichtigen. Vervolgens gaat u naar het Egyptisch Museum. Lunch in een lokaal restaurant. Terug naar het Shepheard Hotel. (. / L / .)
Dag 2 Cairo
Ontbijt, excursie in het oude deel van de hoofstad Cairo met een bezoek aan de Citadel en de Khan al Khalili bazaar, het Koptisch Museum. Lunch in Cairo. Overnachting in het Shepheard Hotel in Cairo. (O / L / .)
Dag 3 Cairo
Ontbijt, op deze vrije dag bent u op uzelf. Een dag dat u op eigen gelegenheid de bruisende stad Cairo kunt bezichtigen. Overnachting in het Shepheard Hotel in Cairo. (O / . / .)
Dag 4 Cairo – Alexandrië
Een zeer vroeg ontbijt, dagexcursie: Grieks-Romeins Museum, Kom el Shukafa en de Citadel van Alexandrië. De lunch gebuikt u onderweg van Cairo naar Alexandrië. Overnachting in het Renaissance Hotel van Alexandrië. (O / L / .)
Dag 5 Alexandrië – El Alamein – Cairo
Ontbijt, dagexcursie naar El Alamein. Lunch in een restaurant op de terugweg naar Cairo. Overnachting in het Shepheard Hotel in Cairo. (O / L / .)
Dag 6 Cairo
Ontbijt, op deze vrije dag kunt u op eigen gelegenheid door de binnenstad van Cairo wandelen. Overnachting in het Shepheard Hotel in Cairo. (O / . / .)
Dag 7 Cairo – Amsterdam
Ontbijt, transfer naar de luchthaven van Cairo om 22:00 uur. Check-in van de vlucht naar Amsterdam. (O / . / .)
Dag 8 Cairo – Amsterdam
Vertrek van de nachtvlucht naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam. (. / . / .)

 

I N C L U S I E F

Vluchten Amsterdam – Cairo v.v.
Luchthavenbelasting
Hotelaccommodatie (of gelijkwaardig hotel) volgens programma; in een 2-pers. kamer met bad
Arrangement zoals aangegeven: O = ontbijt, L = lunch en D = diner
Alle transfers, excursies en entreegelden volgens programma
Vervoer met airconditioning
Begeleiding door een professionele gids

 

   HOUDT U REKENING MET 

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vliegtax (Ecotax) € 45,00 p.p.
Visumkosten
Verzekeringen
Frisdrank en alcoholische drankjes
Persoonlijke uitgaven en fooien

� Vraag een vrijblijvende OFFERTE aan