Indonesië

Op 6th september, 2012, gepost in: Azië door

Inleiding

Ontdek Indonesië ieder bezoek opnieuw

De Republiek Indonesië is de grootste archipel ter wereld bestaande uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden omzoomd met witte zandstranden, vele zijn nog steeds onbewoond en een aantal heeft zelfs nog geen naam. Het breukvlak tussen de evenaar, gelegen tussen de continenten van Azië en Australië, en tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan, het is zo breed als de Verenigde Staten van San Francisco naar New York, gelijk aan de afstand tussen Londen en Moskou. Indonesië heeft een totale bevolking van meer dan 215 miljoen mensen uit meer dan 200 etnische groepen. Zo immens is Indonesie. Bijna onvoorstelbaar. De meest bekende eilanden zijn Sumatra, Java, Bali, Kalimantan (voorheen Borneo), Sulawesi (voorheen Celebes), de Molukken (bekend als Specerij Eilanden) en Papoea. Dan is er natuurlijk Bali “s’werelds beste eiland resort” met zijn betoverende cultuur, stranden, dynamische dans en muziek. Maar Indonesië heeft nog steeds veel onontgonnen eilanden met grote uitzicht op de bergen, groene regenwouden op tocht door, rollende golven om te surfen en diepblauwe ongerepte zee te duiken in waar men kan zwemmen met zeekoeien, dolfijnen en grote mantaroggen. Jakarta, Bali, Medan, de Molukken, Padang, Bandung, Solo, Yogyakarta, Surabaya en Makassar zijn verbonden door nationale- en internationale vluchten, en vele reguliere en low cost carriers vliegen vakantiegangers naar bijna alle eilandsteden in Indonesië.

Uitgebreide informatie

Vliegtijd
Amsterdam – Jakarta (Java) 14 uur
Amsterdam – Denpassar (Bali) 15 uur

Paspoort
Nederlands paspoort moet tot zes maanden na terugkeer in Nederland nog geldig zijn. Tevens dient u een geldig retour- of doorreisticket te kunnen tonen.

Visum
Een visum vereist. Het visum met een maximale verblijfsduur van 30 dagen kost USD 25 en is bij aankomst op de luchthaven verkrijgbaar. Het visum met een maximale verblijfsduur van 60 dagen of voor een familie- of zakenbezoek kunt u aanvragen bij de Ambassade van Indonesië.

Vaccinatie
Voor correcte informatie en advies
- Gem. Gezondheidsdiensten (GG en GD)
- KLM Travel Clinic Tel. 0900–1091096
- KLM Travel Clinic website Klik hier.

Luchthavenbelasting
De vertrekbelasting bij internationale vertrekken uit Indonesië is IDR 50.000 tot IDR 150.000. Voor nationale vertrekken is dit IDR 10.000 tot IDR 20.000 tax (wijzigingen voorbehouden). Deze vertrekbelasting dient ter plaatse op de luchthaven te worden voldaan.

Ambassade
Tobias Asserlaan 8
2517 KC DEN HAAG
Tel. 070 – 310 8100

Taal
Bahasa Indonesia. Er worden overigens 583 talen en dialecten gesproken door de verschillende etnische groepen in Indonesië. Stelt u zich eens een school van 583 leerlingen die elk spreekt verschillende talen of dialecten..

Valuta
Indonesische Roepia (IDR) Voor de actuele koers klik hier.

Geldopname
Travellers Cheques en een kleine hoeveelheid US Dollars heeft de voorkeur. Credit Cards worden in de betere faciliteiten geaccepteerd. Eurocheques en Girocheques worden niet overal verzilverd. Pinnen kan veelal niet. Wissel geld nooit op straat.

Fooi
Bedieningsgeld wordt in de restaurants aan de rekening toegevoegd. Indien dit niet gebeurt, is een fooi van 10% gebruikelijk. Kamermeisjes verwachten een fooi van ongeveer IDR 5.000 per dag en een bellboy ongeveer IDR 3.000 per koffer. Voor taxichauffeurs is een fooi van 5-10% gebruikelijk. Voor de gids kunt u USD 5 en voor de chauffeur USD 3 per dag aanhouden.

Afdingen
In grote winkelcentra en supermarkten hanteert men vaste prijzen. Afdingen moet u zeker doen op markten en in de kleinere winkels.

Openingstijden
Banken (open zaterdag t/m donderdag) 08:00 – 14:30 uur
Winkels (open maandag t/m vrijdag) 10:00 – 21:00 uur

Voltage
220 volt, 50 Hz. De stopcontacten kunnen verschillen.

Oppervlakte
1.910.931 km² (Nederland 41.160 km²)

Inwoners
248.645.008

Hoofdstad
Jakarta

Luchthaven
Java (Jakarta) – International Airport Soekarno-Hatta
Java (Centraal Jakarta) – Cengkareng
Bali – Denpasar International Airport (Ngurah Rai International Airport)

Religie
Islam (86%), Christendom (10%), Hindoeïsme (3%), Boeddhisme (1%)

Regeringsvorm
Republiek

Staatshoofd
President Susilo Bambang Yudhoyono

Economie
Olie, ertsen, landbouw, toerisme

Vliegtickets Indonesië
Donia Travel verkoopt naast vakanties naar Indonesië ook losse tickets naar Jakarta en Denpassar tegen speciale prijzen.
Ga naar Donia Tickets
of bel tel. 020 – 6 201 311

Gem. Temperatuur

Klimaat van Indonesië
Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen en luchtvochtigheid zijn erg hoog. De temperatuursverschillen zijn van eiland tot eiland zijn echter groot. In de bergen kan het koel zijn. De regentijd van november tot april bepaalt het weer in Indonesië.

Temperatuur in °C jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Jakarta 27 27 28 29 29 28 28 28 28 27 27 27
Denpasar BALI 30 30 30 30 30 29 28 28 29 29 30 30