Ver. Arab. Emiraten

Op 10th april, 2012, gepost in: Midden-Oosten door

Inleiding
De Golfstaten ‘op en top’ tropisch vakantiegebied

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven Emiraten, met Abu Dhabi als hoofdstad en Dubai als internationaal handelscentrum. De cultuur is sterk geworteld met de islamitische traditie en de gastvrijheid en vriendelijkheid zal iedere bezoeker charmeren. U kunt in de grote steden: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah en Al Ain getuige zijn van de rijke Arabische cultuur en gewoonten. Maak eens een dhow-cruise in de wateren van Abu Dhabi of Dubai. Met hypermoderne kantoorgebouwen en winkelcentra heeft elk van de steden hun eigen individuele karakter. Naast een bezoek aan winkelpromenades en toeristische plekken, zijn er tal van mogelijkheden om de dag door te brengen aan het strand en in het helder blauwe zeewater. De onderwaterwereld van de Arabische Golf is kleurrijk en oogstrelend. Voordat uw reis begint, kunt u zich bij ons inschrijven voor een professionele duikcursus of een jetski huren. Gezellige café’s, traditionele Arabische restaurants en een scala aan internationale keukens, zoals de mediterrane en de aziatische, maken het avondleven bijzonder aangenaam.

Uitgebreide informatie 

Paspoort
Het Nederlands paspoort moet tot zes maanden na terugkeer in Nederland, nog geldig zijn.

Vliegtijd
naar Dubai 7 uur,
naar Abu Dhabi 7,5 uur.

Visum
Een visum is niet nodig om tot de Verenigde Arabische Emiraten te worden toegelaten. Naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen maakt dit zeer eenvoudig.

Vaccinatie
Voor correcte informatie en advies
- Gem. Gezondheidsdiensten (GG en GD)
- KLM Travel Clinic Tel. 0900–1091096
- KLM Travel Clinic website Klik hier.

Luchthavenbelasting
Luchthavenbelasting moet voor uw vertrek worden voldaan. Deze belasting komt boven op de passageprijs en zal in het ticket worden verwerkt.

Ambassade
Geen vestiging in Nederland

Kledingadvies
Uit respect voor de conservatieve normen is het raadzaam niet ‘al te bloot’ gekleed te zijn. Neem zeker een paar wandelschoenen mee en verder een zonnebril en zonnecrême. Draagt u contactlenzen, dan raden wij u aan tijdens het verblijf een bril te dragen. Dit vanwege het opstuivende fijne zand.

Taal
Arabisch. Men spreekt over het algemeen ook engels. Neem een routebeschrijving mee van uw hotel als u een taxirit maakt. Met deze routebeschrijving kan een andere taxichauffeur uw hotel eenvoudig terugvinden.
Een paar woorden om te onthouden …

Salam Alaykum – vrede zij met u
Alaykum Salam – vrede zij met u (antwoord op Salam Alaykum)
Salam – vrede
Marhaban – welkom
Ma’asalama – tot ziens
Shukran – dank u
Insha’allah – deo volente
Na’am – ja
Laa – nee

Valuta
Dirham (AED)
Voor de actuele koers klik hier

Geldopname
Travellers Cheques en een kleine hoeveelheid US Dollars hebben de voorkeur. Credit Cards worden in de betere faciliteiten geaccepteerd. Eurocheques en Girocheques worden niet overal verzilverd. Pinnen kan veelal niet.

Fooien
In hotels en restaurants is het gebruikelijk om 10% van de totale rekening als fooi te geven. Kruiers en touringcar-chauffeurs verwachten van u een fooi van ca. 30 fils. Het is de gewoonte om taxichauffeurs het verschuldigde bedrag te betalen dat naar boven is afgerond.

Afdingen
In grote winkelcentra en supermarkten hanteert men vaste prijzen. Afdingen moet u zeker doen op markten (souqs) en in de kleinere winkels.

Taxi
Neem de crêmekleurige taxi’s, deze zijn voorzien van een meter.

Openingstijden
Banken (open zaterdag t/m donderdag)
08:00 – 13:00 uur
16:30 – 17:30 uur
Winkels (open zaterdag t/m donderdag)
08:00 – 13:00 uur
15:00 – 17:00 uur

Voltage
Dubai 220 volt, 50 Hz
Abu Dhabi 240 volt, 50Hz

Fotografie
Fotografie van toeristische plaatsen is over het algemeen toegestaan, hetgeen niet geldt voor overheidsgebouwen en kazernes. Het fotograferen van vrouwen wordt als oneerbiedig beschouwd.

Algemene info
De zeven Emiraten zijn: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Khorfakkan, Ajman, Ras Al Khaimah, Al Ain

Oppervlakte
83.600 km² (Nederland 41.160 km²)

Inwoners
2,5 miljoen

Hoofdstad
Abu Dhabi

Luchthaven
Dubai International Airport
Abu Dhabi International Airport

Religie
Islam (96%), Hindoe (4%)
Andere religies worden gerespecteerd getuige de twee kerken in Dubai tw. de St. Mary (RK) en de ‘Holy Trinity’.

Regeringsvorm
Federale Monarchie

Staatshoofd
President Sheikh Zayed Bin Sultan Al-Nahyan

Economie
Olie & gas, petrochemie, visserij, toerisme

Vliegtickets Dubai
Donia Travel verkoopt naast Verenigde Emiraten reizen ook losse tickets naar Dubai en Abu Dhabi tegen speciale prijzen. Ga naar Donia Tickets of bel tel. 020 – 6 201 311

Zoek Hotel

Zoek een hotel in Dubai, klik hier!

Temperaturen

Klimaat Dubai

De beste periode om naar Dubai te reizen is vanaf eind oktober tot half april. Gedurende de winterperiode is Dubai met temperaturen overdag tussen de 27 en 35 graden, zachte nachten en veel zon zelfs één van de betere winterzon bestemmingen.

Temperatuur in °C

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

 

24

25

28

32

37

39

40

41

39

35

31

26