Zuid-Afrika

Op 10th april, 2012, gepost in: Afrika door

Inleiding

Zuid-Afrika, land van de Big Five, suikerbossies en groene wouden

Zuid-Afrika wordt ook wel “een continent in één land” genoemd en dat geeft precies weer hoe divers het land is. Het kent zoveel verschillende landschappen en bezienswaardigheden, dat het niet te doen is deze allemaal tijdens één reis te bezoeken. Daarom hebben we diverse auto- en busrondreizen samengesteld, die u kunt combineren. We kunnen zelfs een reis op maat leveren.

Zuid-Afrika heeft natuurlijk wildparken waar u The Big Five – olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn – kunt zien. En nog vele andere dieren. Het is een bijzondere ervaring om deze wilde dieren tegen te komen, terwijl u niet in de dierentuin bent. Maar Zuid-Afrika heeft ook een rijke historie met veel Nederlandse invloeden die men terugvindt in de steden. En wanneer u door Zuid-Afrika reist, doorkruist u de meest afwisselende landschappen zoals de ruige kustgebieden, de groene Tuinroute en de Mystieke Drakenbergen.

In de staatjes Swaziland en Zululand maakt u kennis met de stammen en hun kleurige kleding. Hier ontmoet u het echte Afrika en wordt er verteld over de gewoontes en gebruiken van de verschillende stammen. Een ontspannende manier om uw reis te beëindigen is middels een verblijf aan één van de prachtige stranden of in het wijngebied. Zo kunt u nagenieten van een fantastische reis met enorm veel nieuwe indrukken.

Uitgebreide informatie

Reisdocumenten
Voor het reizen naar Zuid-Afrika heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is vereist, wanneer u langer dan 90 dagen in Zuid-Afrika blijft.

Gezondheid
Voor Zuid-Afrika geldt in het algemeen geen inentingsplicht, maar worden sommige vaccinaties wel sterk aanbevolen of soms tijdelijk verplicht gesteld. Mogelijke vaccinaties zijn: DTP (difterie,tetanus en polio), Hepatitus A (geelzucht), gele koorts en Malaria (pillen).
Voor nadere inlichtingen raadpleeg het A.M.C. (Academisch Medisch Centrum) te Amsterdam, tel: 020-5669111, het Havenziekenhuis te Rotterdam, tel: 010-4123888, www.travelclinic.com of de GG en GD in uw woonplaats. Of surf naar de KLM Travel Clinic website klik hier.

Valuta
De lokale munteenheid is de Zuid Afrikaanse Rand, onderverdeeld in 100 cent.  Voor de actuele koers klik hier. Het is verstandig om Traveller ‘s cheques mee te nemen in US dollars of contante euro’s.Valuta kunt u omwisselen in de hotels of bij wisselkantoren. Creditcard, vooral Visa en Mastercard, zijn alom geaccepteerd. Een pinpas met het Cirrus logo is in het gehele land goed bruikbaar. Elke grote bank beschikt over een pin-automaat. Let goed op bij pinnen op straat, dit is niet overal veilig.

Fooien
Fooien zijn niet verplicht maar een fooi van 10% is niet ongebruikelijk.

Taal
In Zuid-Afrika spreekt men hoofdzakelijk Afrikaans, Engels, Zulu, Xhoha. Verder worden er vele andere lokale talen gesproken.

Voltage
In Zuid-Afrika is het voltage 220 V en 230 V. In Pretoria 250 V. Wij adviseren u een wereldstekker mee te nemen.

Ambassade
Ambassade van Zuid-Afrika
Wassenaarseweg 40
2596 CJ Den Haag
Tel. 070-392 45 01
Fax 070-346 06 69

Tijdverschil
In onze winter is het 1 uur later dan Nederland. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

Reistijd
Johannesburg ca. 11 uur
Kaapstad ca. 12 uur

Vliegtickets naar Zuid-Afrika
Donia Travel verkoopt naast complete vakanties naar de Zuid-Afrika, maar ook losse tickets naar diverse steden tegen speciale prijzen.
Ga naar Donia Tickets of bel tel. 020 – 6 201 311

Temperaturen

Klimaat

Zuid-Afrika heeft voornamelijk een gematigd klimaat wat vergelijkbaar is met dat van het Middellandse Zeegebied. Aan de oostkust van Kwazulu Natal is het klimaat tropisch. Doordat Zuid-Afrika onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenoverstelt aan die in Nederland. In onze zomer is het in Zuid-Afrika winter. In de winter (juli-augustus!) is het overdag vaak lekker weer. ‘s Nachts kan het in deze periode vriezen. De oostkust van Kwazulu Natal heeft een tropisch klimaat. In de maanden juni, juli en augustus zie je vanwege waterschaarste en beperkte begroeiing de meeste wilde dieren.

Temperatuur in °C

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Johannesburg

22

22

20

18

15

13

12

16

18

26

26

22

Kaapstad

22

22

21

19

16

15

14

15

16

18

20

22

Durban

26

26

25

23

21

19

19

19

20

21

22

23

Port Elizabeth

22

22

21

20

18

16

15

16

17

18

19

21