India

Op 10th april, 2012, gepost in: Azië door

Inleiding

Betoverend India

India is zo’n enorm groot land met zoveel verschillen op het gebied van landschap, religie en volk dat wij verschillende routes voor u hebben uitgestippeld. Hierdoor is het land uitermate geschikt voor ” repeaters”. U kunt 3x naar India op vakantie gaan, zonder hetzelfde gezien te hebben.

Met uitzondering van tempels want die zijn er in overvloed in India. Zij geven het land die specifieke religieuze sfeer, samen met de gelovigen die zich baden in de Ganges en de monniken die je overal in hun geel/oranje gewaden voorbij ziet schrijden.

Een ander fenomeen in India is de bouwkunst die zich met name uit in de prachtig gedecoreerde paleizen, die veelal toebehoorden aan de Maharadja’s. Met name in Rajasthan kunt u er hier veel van aantreffen.

Indien u ook aan het strand wilt verblijven, is het zuiden daar het meest geschikt voor. Goa geniet de laatste jaren veel populariteit in Europa maar ook Mahabalipuram en andere plaatsen zijn aangename plekken om een aantal dagen aan het strand door te brengen.

Ga op in de kleurrijke steden en markten, verbaas u over de betoverende vergezichten met besneeuwde bergen en kom tot rust in de serene sfeer van de vele tempelcomplexen. Kortom, geniet van dit bijzondere en veelzijdige land!

Uitgebreide informatie

Reisdocumenten
Voor het reizen naar India heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een toeristenvisum nodig dat bij aankoop 6 maanden geldig is. Het aanvraagformulier is te downloaden op www.indianembassy.nl

Gezondheid
Voor India geldt in het algemeen geen inentingsplicht, maar worden sommige vaccinaties wel sterk aanbevolen of soms tijdelijk verplicht gesteld. Mogelijke vaccinaties zijn: DTP (difterie,tetanus en polio), Hepatitus A (geelzucht), gele koorts en Malaria (pillen). Voor nadere inlichtingen raadpleeg het A.M.C. (Academisch Medisch Centrum) te Amsterdam, tel: 020-5669111, het Havenziekenhuis te Rotterdam, tel: 010-4123888, www.lcr.nl of de GG en GD in uw woonplaats. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar vaccinaties. De gegevens over de reisdocumenten en vaccinaties kunnen wijzigen, u dient dus zelf na te gaan of deze informatie nog correct is. Of surf naar de KLM Travel Clinic website klik hier.

Valuta
De lokale munteenheid is de Rupee .De waarde van 100 Rupee is ± € 1,78 Euro. Voor de actuele koers klik hier. Het is verstandig om Traveller’s cheques of cash geld mee te nemen in US dollars. In Nederland kunt u geen Indiase Rupee kopen. Valuta kunt u omwisselen in de hotels of bij de wisselkantoren. Bewaar wisselbonnetjes voor het terugwisselen van overgebleven geld. Indiase Rupees mogen niet worden in- en/of uitgevoerd. Neemt u voor de zekerheid ook een ander betaalmiddel mee, daar u niet in alle hotels met Traveller’s cheques kunt betalen.

Fooien
Fooien zijn niet verplicht maar een fooi van 10% is niet ongebruikelijk. In winkeltjes en markten kunt u afdingen. Bedenk hierbij dat INR 500 een maandsalaris is voor vele inwoners.

Taal
In India spreekt men hoofdzakelijk Hindi en Engels. Daarnaast komen er nog 85 talen en dialecten voor.

Voltage
In India is het voltage 220 Volt, de Nederlandse stekkers passen in de stopcontacten. Neemt u voor de zekerheid toch een wereldstekker mee.

Ambassade
Ambassade van India
Buitenrustweg 2
2517 KD ’s-Gravenhage
Tel: 070-3469771
Fax: 070-3617072

Vliegtickets naar India
Donia Travel verkoopt naast complete vakanties naar de India, maar ook losse tickets tegen speciale prijzen. Ga naar Donia Tickets of bel tel. 020 – 6 201 311

Temperaturen

Klimaat

India heeft voornamelijk een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert van 25 tot 45°C gedurende het gehele jaar. Door de enorme grootte van het land komen er ook andere klimaatzones voor. Er zijn twee regenperiodes die zeer hevig zijn: van november tot april (in het noordoosten) en van mei tot oktober (in het zuidwesten).

Temperatuur in °C

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Delhi

16

19

25

31

36

35

33

31

31

29

23

18

Bombay

25

25

27

29

31

30

28

28

28

29

28

27

Hydarabad

23

24

25

28

30

29

29

27

26

25

23

23

Madras

26

27

29

32

35

34

33

32

31

30

27

26