Thailand

Op 10th april, 2012, gepost in: Azië door

Inleiding

Thailand, bijzonder gastvrij

Thailand ligt in Zuid-Oost Azië en is het land van de eeuwige glimlach! Wat er ook gebeurt, zolang u maar blijft glimlachen komt het wel goed. De bevolking van ruim 61 miljoen mensen kenmerkt zich door verdraagzaamheid en gastvrijheid. De hoofdstad Bangkok heeft meer dan 10 miljoen inwoners en krioelt dan ook van de mensen en van de brommertjes. De rivier die de stad in tweeën deelt, brengt met zijn drijvende markten het nodige leven in de brouwerij. Ook de vele tempels en paleizen geven de stad een bepaalde charme.

Het noorden van Thailand is nog het meest oorspronkelijk gebleven. De aarde is hier vruchtbaar en wordt voor de landbouw gebruikt. Daarnaast staan hier duizenden tempels. In de hooglanden wonen verschillende stammen waarvan de Longnecks de bekendste is. De vrouwen krijgen van jongs af aan ijzeren ringen om hun nek geschoven zodat ze een extreem lange nek ontwikkelen. Hoe langer de nek, hoe mooier de vrouw.

Het zuiden is het gebied van de maagdelijke eilandjes en de vele stranden. Geen wonder dat het toerisme hier de belangrijkste inkomstenbron is met Phuket als onbetwist speerpunt.

Uitgebreide informatie

Reisdocumenten
Voor het reizen naar Thailand heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Gezondheid
Voor Thailand zijn de inentingen niet verplicht maar wel aanbevolen. De aangeraden vaccinaties zijn: DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitus A en B en tyfus. Voor nadere inlichtingen raadpleeg het A.M.C. (Academisch Medisch Centrum) te Amsterdam, tel: 020-5669111 of het Havenziekenhuis te Rotterdam, tel: 06-35034090 of de GG en GD in uw woonplaats. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar vaccinaties. De gegevens over de reisdocumenten en vaccinaties kunnen wijzigen, u dient dus zelf na te gaan of deze informatie nog correct is. Of surf naar de KLM Travel Clinic website klik hier.

Valuta
De lokale munteenheid is de Baht. De waarde van 1 Euro is ongeveer 50 Baht. Voor de actuele koers klik hier. Neemt u voor de zekerheid een ander betaalmiddel mee, daar u niet in alle hotels met Traveller’s cheques kunt betalen.

Fooien
Thailand is een arm land waar het bedienend personeel ongeveer € 100,- per maand verdient. Fooien worden daarom zeer op prijs gesteld.

Taal
In Thailand spreekt men hoofdzakelijk Thais en Engels.

Voltage
Het voltage bedraagt 220 – 240 volt en de stekkers hebben 2 platte steekplaatjes. Wij adviseren u een wereldstekker mee te nemen.

Ambassade
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
tel. 070 – 345 0632
070 – 345 9703
fax. 070 – 345 1929

Tijdsverschil
In de winter is het in Thailand 6 uur later dan in Nederland. Thailand heeft geen zomertijd, dus tijdens de zomertijd in Nederland is het er 5 uur later.

Vliegtickets naar Thailand
Donia Travel verkoopt naast complete vakanties naar Thailand, maar ook losse tickets tegen speciale prijzen. Ga naar Donia Tickets of bel tel. 020 – 6 201 311

Temperaturen

Klimaat en reistijd
Thailand heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen. De regentijd loopt van juni tot oktober, het droge seizoen van oktober tot juni. Het weer is erg moeilijk te voorspellen, houdt u hier rekening mee want het betekent niet dat wanneer u in het droge seizoen reist, er dan ook echt geen regen kan vallen.

Temperatuur in °C

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Bangkok

32

30

31

32

31

31

30

30

30

29

29

28

Chang Mai

24

26

29

31

31

29

29

29

29

28

26

24